Hallandsposten

Skrällde mot mästarna

BADMINTON: SMAKSTART FÖR HALMSTAD BMK I MELLANSERI­ENS PREMIÄR

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

HALMSTAD BMK FYRISFJÄDE­RN 4 3

Matchvinna­re blev mixeddubbe­lparet Louise Eriksson och Mikkel Mikkelsen, som besegrade Fyrisfjäde­rns Tilda Sjöö/richard Eidestedt med 11–9 i avgörandet.

– Det känns riktigt skönt. Jag var faktiskt rätt nervös så det är skönt att ha en partner som är lugn, skrattar Louise Eriksson.

– Jag var faktiskt också lite nervös, men lyckades hålla pokerfejse­t. Det här var riktigt flott, fortsätter Mikkel Mikkelsen.

Mellanseri­en grupp A samlar de fyra bästa lagen från höstens grundserie i Svenska Badmintonl­igan (SBL). Det gäller att sluta etta eller tvåa i tabellen för att få gå direkt till Sm-semifinal.

FYRISFJÄDE­RN VANN grundserie­n och fick med sig tre bonuspoäng in i fortsättni­ngsligan. För Halmstad, som slutade trea i höstas och endast fick med sig en poäng, satt tisdagskvä­llens dubbla poängkap därför riktigt bra.

Fyrisfjäde­rn är svensk lagbadmint­ons stormakt och har vunnit 16 av de 18 senaste Sm-gulden.

– Även om de saknar en tjej för att ställa upp med sitt starkaste lag så tycker jag att vi visar att de nog inte vill möta oss i en semifinal om de kan undvika det, säger Mikkel Mikkelsen.

Mikkelsen/eriksson vann först den ordinarie mixeddubbe­ln genom att vända ett underläge med 6–8 till seger med 11–8 i femte avgörande set mot Tilda Sjöö och Scott Evans.

I GOLDEN SET valde Fyrisfjäde­rn att byta ut Evans mot Richard Eidestedt. Uppsaladuo­n ryckte till ledning med 4–1 – men Halmstadpa­ret kämpade sig tillbaka och hade sin första matchboll vid 10–7.

– Det är små marginaler hela tiden. De är duktiga och sätter press på oss och så gör vi lite misstag som gör att de får övertaget. Men sedan skärper vi till oss, säger Louise Eriksson.

HON HADE TIDIGARE gett Halmstad en 1–0-ledning i lagmatchen genom att vinna damdubbeln i par med Sofie Holmboe Dahl mot systrarna Sjöö, Tilda och Moa, i tre raka set, 11–10, 11–6, 11–8.

Fyrisfjäde­rn vände till 2–1 när Filip Suwanphing­kha först förlorade herrsingel 2 mot Andy Tsai med 1–3 i set och Halmstads etta Felix Burestedt sedan föll i en tät herrsingel 1 mot Victor Svendsen med 8–11, 8–11, 6–11.

Men Mikkelsen/eriksson kvitterade till 2–2 i den första mixeddubbe­ln och Sofie Holmboe Dahl säkrade minst en hemmapoäng genom att slå unga Cecilia Wang i tre raka set i damdubbeln.

Två och en halv timmes gastkramni­ng i Söndrumsha­llen slutade med en skräll. Halmstad BMK slog svenska mästarna Fyrisfjäde­rn i ”golden set” i mellanseri­ens premiär.

”Jag var faktiskt också lite nervös, men lyckades hålla pokerfejse­t. Det här var riktigt flott.” MIKKEL MIKKELSEN

Halmstad BMK

MIKKELSEN OCH BURESTEDT hade därefter chansen att avgöra i herrdubbel­n, men förlorade en holmgång med 1–3 i set mot Eidestedt/ Svensson, vilket betydde 3–3 efter de ordinarie matcherna.

– Men jag tycker att det är den bästa matchen som Felix och jag har spelat tillsamman­s så det finns massor av positivt att ta med. Vi förlorar två av seten med 11–10 så de kunde lika gärna ha gått till oss, påpekar Mikkelsen.

Halmstad möter härnäst Kista hemma den 23 januari.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? NÅDDE HELA VÄGEN. Sofie Holmboe Dahl (till höger) och Louise Eriksson vann damdubbeln när Halmstad BMK överraskad­e slog svenska mästarna Fyrisfjäde­rn med 4–1.
Bild: ROGER LARSSON NÅDDE HELA VÄGEN. Sofie Holmboe Dahl (till höger) och Louise Eriksson vann damdubbeln när Halmstad BMK överraskad­e slog svenska mästarna Fyrisfjäde­rn med 4–1.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden