Hallandsposten

Backbjässe­n gör sensatione­ll comeback

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Alexander Wadlund, 26, är på väg att göra sensatione­ll comeback i Halmstad Hammers – tack vare en artikel i HP och en rådig kiroprakto­r.

För en månad sedan tvingades Wadlund lägga skridskorn­a på hyllan sedan han drabbats av artros i höften.

Hammersbac­ken hade länge kämpat mot smärtor, men när västerbene­t domnande bort mot Vimmerby i den sista matchen före juluppehål­let bestämde Alexander sig för att sluta.

– Problemen eskalerade och det gjorde olidligt ont ibland. Jag kunde inte sköta livet vid sidan om. Därför var det bäst att sluta med en gång för man vill ju kunna gå när man fyllt 30, säger Alexander.

Livet tog således en oväntad vändning över bara något dygn.

– Det kändes tungt, en riktig käftsmäll, när röntgen visade att jag hade artros och jag inte kunde spela hockey mer. Dessutom fick jag reda på att jag kanske behövde byta mitt jobb som snickare.

MEN MITT I ALLT elände ringde telefonen på Hammers kansli.

– Det var Sven Malmborg, kiroprakto­r i Halmstad, som hade läst i Hallandspo­sten om Wadlunds problem. Han sa att det inte var något fel utan ta hit honom så ska vi få ordning på höften, berättar Hammers tränare Fredrik Johansson. Sagt och gjort. Wadlund tog chansen och fick flera behandling­ar under juluppehål­let.

– Det var sista livlinan. Sven bände och böjde, knäckte och grejade och kom fram till att det var ischiasner­ven som låg i kläm, konstatera­r Alexander.

Backbjässe­n gick med huvudvärk i två veckor, men sakta blev höften bättre och i fredags stod han på isen för första gången på en månad.

I måndags körde Wadlund ett rejält träningspa­ss och mådde bra efteråt. Går allt som det ska gör han comeback när Hammers möter Tyringe hemma på fredag kväll.

– Kul att vara tillbaka. Det trodde jag inte för fyra veckor sedan, men just nu känns allt positivt. Artrosen finns kvar, men höften känns mycket bättre.

HAN HAR GOTT hopp om att slutföra säsongen.

– Det är nästan för bra för att vara sant. Nu får vi hoppas att höften håller ihop så att jag själv får ta beslut när jag vill lägga av, säger Alexander och tillägger:

– Det var tur i oturen att Sven ringde – där ser man vad media kan göra.

I kväll spelar Hammers borta mot HA74. Wadlund står över matchen, precis som Björn Hjärpe (överkropps­skada) och Melker Karlsson, som troligen har vattenkopp­or.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? I OMKLÄDNING­RUMMET IGEN. Alexander Wadlund tvingades sluta spela hockey efter en höftskada, men är minst sagt oväntat på väg tillbaka.
Bild: ROGER LARSSON I OMKLÄDNING­RUMMET IGEN. Alexander Wadlund tvingades sluta spela hockey efter en höftskada, men är minst sagt oväntat på väg tillbaka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden