Hallandsposten

Hammers J20 krigar för att nå Superelit

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Det krävdes seger för Halmstad Hammers J20-lag för att blanda sig i kampen om play off-platserna till landets högsta serie Superelit. Och minsann blev det inte vinst mot Troja Ljungby.

HAMMERS TROJA LJUNGBY

(0–0, 2–0, 0–0)

2 0

– Fantastisk­t skönt! Vi krigade på och gjorde en riktigt bra match, säger Jens Larsson, tränare i Hammers.

Efter en mållös första period tog hemmalaget tag i taktpinnen i Halmstad arena och Gustav Martinsson gjorde 1-0 i powerplay efter en dryg minut i andra perioden. I slutet av densamma blev det 2–0, även det i numerärt överläge, då Tobias Andersson höll sig framme och styrde in Tim Bothéns skott.

– Vi var bra både i powerplay och boxplay. Det blev avgörande, myser Larsson.

Hammers ligger på fjärde plats i tabellen och efter tisdagens seger är laget nu bara en poäng efter Troja Ljungby, som just nu innehar den tredje och sista playoff-platsen till Superelit.

LARSSON FÖRFOGAR i år över en jämn trupp utan några större stjärnor, där ”alla göra samma jobb och kämpar för laget”.

Ändå har flera spelare tagit stora kliv och backtalang­erna Tim Bothén och Linus Nilsson har tagit plats i Hammers A-lag under säsongen. Även Hampus Johansson, Viktor Gagic och målvaktern­a Jacob Crespin och Adam Ahnberg har fått chansen av seniorträn­aren Fredrik Johansson.

– Det är så vi vill jobba – att fylla på med egna killar. Satsningen har gjort att vi närmat oss A-laget och nu är steget dit inte så långt längre.

MEN DET ÄR inte bara J20-laget som har övertygat. 18-åringarna har också gjort det bra och ligger i toppen av division ett med målet att ta sig upp i elit till hösten.

– Ju bättre vi är på ungdomssid­an desto lättare är det att vara en attraktiv förening och locka unga spelare att flytta hit, säger Larsson.

Han hoppas att utveckling­en ska fortsätta i samma, positiva anda, men ser begränsnin­gar i klubbens ekonomi.

– Ja, i Superelit finns det många Shl-klubbar och deras juniortrup­per har samma budget som hela vår förening.

Men drömma kan man förstås alltid göra.

– Som helhet är jag jättenöjd. Vi överraskad­e som nykomling förra säsongen och i år tycker jag att vi har svart upp på den prestation­en.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? FÖRSTA MÅLET. Gustav Martinsson (48) gjorde viktiga 1–0 när Halmstad Hammers slog Troja Ljungby med 1–0 och tätade till i toppen av serien.
Bild: ROGER LARSSON FÖRSTA MÅLET. Gustav Martinsson (48) gjorde viktiga 1–0 när Halmstad Hammers slog Troja Ljungby med 1–0 och tätade till i toppen av serien.
 ??  ?? HÅRDA TAG. Det blev många utvisninga­r i ett grinigt slut i Halmstad arena ishall.
HÅRDA TAG. Det blev många utvisninga­r i ett grinigt slut i Halmstad arena ishall.
 ??  ?? DUKTIG TRÄNARE. Jens Larsson har stor del i Hammers framgångar på J20-sidan.
DUKTIG TRÄNARE. Jens Larsson har stor del i Hammers framgångar på J20-sidan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden