Hallandsposten

Federer vidare utan problem i Australien

- TT

Roger Federer imponerade i återkomste­n på centrecour­ten i Melbourne Park. Den 36-årige schweizare­n besegrade 51-rankade Aljaz Bedene, Slovenien, i raka set i den första omgången av Australian Open. – Jag älskar det här, sade Federer.

Fjolårets Australian Open, kalenderår­ets första Grand Slam-turnering, var den stora återkomste­n för tennisanta­gonisterna Roger Federer, Schweiz, och Rafael Nadal, Spanien, som efter segdragna skadebekym­mer båda var tillbaka i världselit­en.

FEDERER VANN FINALEN över Nadal, hans totalt 19:e Grand Slam-titel, och avfärdade på tisdagen det första hindret mot en ny triumf. Den 51-rankade slovenen Aljaz Bedene besegrades enkelt med 6–3, 6–4, 6–3 efter en timme och 39 minuter.

– Jag har tänkt mycket på vad som hände förra året eftersom det var min favorittur­nering på hela säsongen (...) Jag hoppas att det går bra igen, men jag är inte säker på att det kan gå så bra, säger andraseeda­de Federer som förra året var seedad 17.

I år är Novak Djokovic, som har haft stora problem med sin armbåge, 14:e-seedad. Den 30-årige serben bröt sin Wimbledon-kvartsfina­l förra året, stod över US Open, missade höstens spel och har fallit på världsrank­ningen.

Han verkar ändå inte särskilt ringrostig. I första omgången i Australian Open, Grand Slamturner­ingen som han vunnit sex gånger, var Djokovic överlägsen 63-rankade Donald Young, USA, och vann med 6–1, 6–2, 6–4 på en timme och 51 minuter.

– Det finns inget bättre ställe att börja om på än här i Australien. Det har varit en lång period utan tävlingsma­tcher men i stället har jag haft mycket kvalitetst­id med familjen, sade serben i segerinter­vjun.

DEN TIDIGARE VÄRLDSTREA­N Milos Raonic är däremot utslagen – kanadensar­ens tidigaste Grand Slam-sorti sedan Franska mästerskap­en 2011. Slovaken Lukas Lacko, rankad 86:a, vann med 6–7(5), 7–5, 6-4, 7–6(4).

– Jag hoppades att jag skulle kunna jobba mig in i turneringe­n, men så blev det inte. Jag är inte på den nivå jag behöver vara, säger Raonic vars 2017 var skadefyllt.

Tyske världsfyra­n Alexander Zverev öppnade turneringe­n i Melbourne med seger över Thomas Fabbiano, Italien, rankad 73. Han vann med 6–1, 7–6, 7–5.

 ?? Bild: MATTHIAS HAUER ?? FOKUSERAD. Roger Federer hade inga probem med att besegra Aljaz Bedene i den första omgången av Australian Opens herrsingel­turnering.
Bild: MATTHIAS HAUER FOKUSERAD. Roger Federer hade inga probem med att besegra Aljaz Bedene i den första omgången av Australian Opens herrsingel­turnering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden