Hallandsposten

Ny assistpoän­g av Klingberg för Dallas

- TT

Dallas vann borta mot Boston med 3–2 efter förlängnin­g i Nhl-ishockeyn. Tyler Seguin avgjorde matchen, med assist av succébacke­n John Klingberg som fortsätter att plocka poäng.

BOSTON DALLAS

efter förlängnin­g

2 3

– Poängen trillar in och det ger självförtr­oende, har han tidigare sagt till Aftonblade­t.

Nu är han uppe på 35 assists och toppar Dallas assistliga. Med det är han sjua totalt i hela NHL:S assistliga och bäst av alla backar. Det är faktiskt svenska backar på tre av de fyra platserna i topp, Victor Hesman är trea och Erik Karlsson fyra.

KLINGBERG ÄR OCKSÅ bara tolv målgivande passningar från att nå 200 totalt under sina säsonger i NHL.

På annat håll vann Colorado mot Anaheim hemma i Denver med 3–1, och även där blev det svenska assistpoän­g, två närmare bestämt.

Först var Carl Söderberg framme och passade fram till Matt Nietos 1–0, ett mål han gjorde i sin 300:e Nhl-match. När sedan Nathan Mackinnon gjorde säsongens 20:e mål var det med assist av Gabriel Landeskog.

Colorado har nu vunnit sju matcher i följd, och närmar sig en plats för playoff till Stanley Cup-slutspelet.

Anaheims forward Andrew Cogliano hade fram till nu inte missat en enda Nhl-match på elva år. Men kanadensar­en har stängts av i två matcher efter en tidigare tackling på Los Angeles svensk Adrian Kempe. Efter 830 spelade matcher blev matchen mot Colorado den första som 30-åringen missade.

ADRIAN KEMPE STOD i sin tur för en assist på måndagen. Men det blev förlust för hans Los Angeles hemma mot San Jose, med 1–4. LA Kings har nu förlorat fyra matcher i rad.

 ??  ?? ASSISTKUNG. John Klingberg är den av alla Nhl-backar som gjort flest målgivande pass den här säsongen. Det blev en till i går.
ASSISTKUNG. John Klingberg är den av alla Nhl-backar som gjort flest målgivande pass den här säsongen. Det blev en till i går.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden