Hallandsposten

Sjarapova fick gåshud i Melbourne

- TT

Halep, Muguruza, Kerber, Pliskova och Sjarapova. De flesta stornamnen i damernas singelturn­ering är vidare till den andra omgången i Australian Open-tennisen.

– Titta, jag får rysningar, sade den omstridda ryskan Maria Sjarapova efter segern mot tyskan Tatjana Maria och visade upp sin arm.

Maria Sjarapova – femfaldig Grand Slam-vinnare men oseedad i Melbourne efter sin dopningsav­stängning – besegrade Tatjana Maria, Tyskland, med 6–1, 6–4 i första omgången.

På pappret borde det ha blivit en jämn match. Sjarapova har efter sin 15 månader långa avstängnin­g inte hunnit högre än till plats 48 på världsrank­ningen, med tyskan Maria ett pinnhål upp.

SJARAPOVAS ERFARENHET och skillnaden i slagstyrka visade sig dock direkt i matchen som varade en timme och 18 minuter.

– Jag älskar att vara här, sade Sjarapova efteråt och skickade slängkyssa­r till publiken.

Den nuvarande världsetta­n Simona Halep inledde sin match svagt. Den 26-åriga rumänskan låg under med 2–5 och hade en setboll emot sig i första set mot 17-åriga hemmaspela­ren Destanee Aiava innan hon vände till seger med 7–6, 6–1.

Tyska Angelique Kerber, segrare 2016 och precis som Sjarapova före detta världsetta, imponerade och vann mot landsmanin­nan Annalena Friedsam med 6–0, 6–4.

– Förra året var inte mitt bästa år, det vet alla. Det var en ny erfarenhet men jag är tacksam för allt jag var med om för det har gjort att jag har växt som människa, sade Kerber som inte vann två matcher i följd på 13 turneringa­r 2017.

Tjeckiskan Karolina Pliskova, en annan före detta världsetta, är också vidare till andra omgången efter två stabila set mot Veronica Cepede Royg, Paraguay, rankad 80: 6–3, 6–4.

VÄRLDSTREA­N GARBIÑE Muguruza, Spanien, tog sig sett till setsiffror­na 6–4, 6–3 enkelt vidare till den andra omgången. Men i segermatch­en mot wildcardet Jessika Ponchet, Frankrike, var hon kraftigt lindad runt höger lår.

– Det var inte lätt, sade Muguruza som enligt AFP såg hämmad ut i sitt rörelsemön­ster.

 ?? Bild: MATTHIAS HAUER ?? TRIVS. Maria Sjarapova fick rysningar efter att vara tillbaka i Melbourne och spela Australian Open. Hon får spela ett tag till efter att ha vunnit över tyska Tatjana Maria i första omgången.
Bild: MATTHIAS HAUER TRIVS. Maria Sjarapova fick rysningar efter att vara tillbaka i Melbourne och spela Australian Open. Hon får spela ett tag till efter att ha vunnit över tyska Tatjana Maria i första omgången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden