Hallandsposten

Pizzajätte ska öppna i Halmstad

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Den amerikansk­a pizzakedja­n Domino’s ska storsatsa på den svenska marknaden. Man siktar på att öppna en pizzabutik i Halmstad redan i år.

Domino’s har hittills etablerat sex butiker i Sverige, samtliga i trakterna kring Malmö och Lund.

– Vi har fått en jättebra respons från gästerna, så vi är fulla av förtroende att expandera. Nästa steg är att etablera på ytterligar­e några orter i Skåne och från och med i höst ska vi etablera oss norröver, säger Mats Åstrand, Sverigeche­f på Domino’s.

MAN HAR REDAN börjat leta efter en lokal i Halmstad, men inte hittat den perfekta. Om allt går som det ska så kommer de ha öppnat en butik innan årsskiftet.

”Vi vill gärna vara den lokala pizzerian.” MATS ÅSTRAND Sverigeche­f Domino’s

– Det behöver inte vara mitt i citykärnan, utan det viktiga för oss är att det bor många i närområdet. Vi vill gärna vara den lokala pizzerian. Dessutom vill vi ha bra parkerings­möjlighete­r och att det ska synas väl, så det får gärna ligga vid en av de stora infartsväg­arna till Halmstad, säger Mats Åstrand.

NYETABLERI­NGEN KOMMER att leda till en mix av heltids- och deltidsjob­b, men totalt omkring 15-20 arbetstill­fällen.

Det är annars ovanligt med stora pizzakedjo­r i Sverige.

– Det är fascineran­de att det inte finns några stora pizzakedjo­r i Sverige när det finns i alla andra länder. Men nu är det dags för Sverige.

På sikt kan det bli tal om att öppna ytterligar­e butiker i Halmstad.

– Vår bedömning är att det på sikt finns utrymme för två till tre Domino’s i Halmstad. Men fokus är först och främst att hitta ett bra läge för att öppna den första.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden