Hallandsposten

De åtalade männen nekar till mord

- ISABEL BARK

De åtalade männen nekar till att mördat den 41-årige mannen. 18-åringen medger att han attackerad­e mannen med en bajonett, men att han inte hade för avsikt att döda honom.

Under den första rättegångs­dagen uppger 18-åringens försvarsad­vokat Göran Ruthberg att hans klient upplever att han blev provocerad av den 41-årige mannen. Det ledde fram till attacken mot honom då 18-åringen sticker mannen med en bajonett i buken och bröstet. Han medger därmed vållande till mannens död.

– Han uppger att han inte hade för avsikt att döda mannen och är inte likgiltig för konsekvens­erna, säger Ruthberg.

AV FÖRUNDERSÖ­KNINGEN framgår dock att 18-åringen tidigare ska ha sagt att han undrade hur det skulle kännas att döda någon.

De båda tilltalade gick till folkets hus för att söka upp den 53-årige mannen. Enligt Göran Ruthberg var 18-åringens syfte att förmå 53-åringen att betala tillbaka en skuld på 150 kronor till honom.

ANDRA MOTIV ÄR att männen ville köpa droger, men blev nekade, samt att det hade förekommit hot på Facebook mellan parterna.

Även 35-åringen, som står åtalad för mordet, nekar till att ha dödat mannen men erkänner misshandel. Enligt advokaten Irene Lind erkänner 35-åringen att han slagit männen i huset med baksidan av köttyxan, men att han inte har tillfogat 41-åringen några dödliga skador.

Hennes klient ska ha gått till huset för att konfronter­a 53-åringen i ett personligt ärende. När han ser att även 41-åringen är i huset konfronter­ar han honom också. I det fallet handlar det om hot han säger sig ha fått via Facebook.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden