Hallandsposten

Hammers vände inför storpublik

SPORT: Gratis entré – då hittade storpublik­en tillbaka till Halmstad arena. Nästan 3000 personer såg Hammers vända till 6–4 mot Tyringe.

-

– Det är fantastisk­t kul. Den här staden har potential att ha sådan här publik i varenda match och det blir en helt annan stämning att spela. Jag hoppas att vi spelar en tillräckli­gt bra hockey för att de ska tycka att det är kul och komma tillbaka, säger Gustaf Berling.

Hammers hoppades att den så kallade grindslant­en-matchen med fri entré skulle locka mellan 2 500 och 3 000 åskådare. Så blev det. Närmare bestämt 2 954 personer fanns på plats och efteråt kunde Hammers ordförande Patrik Emvall räkna in minst 350 000 välkomna kronor till klubbkasse­n genom att sponsorer stöttade med ett visst antal kronor per åskådare.

DRAMATIKEN GICK HELLER inte att klaga på. Hammers hade på nytt svårt att komma igång och låg under med 2–3 efter två stundtals rätt hetsiga perioder.

Försvaret – där Alexander Wadlund gjorde comeback efter sin höftskada – svajade stundtals betänkligt och framåt skapades visserlige­n en hel del chanser, men de flesta brändes – inklusive en straff (Martin Pärna vid 1–2).

– Jag vet inte om det är lite krampaktig­a klubbor, folk vill visa sig från sin bästa sida och så blir det lite kontraprod­uktivt, säger Gustaf Berling.

Men i tredje perioden rivstartad­e Hammers med 3–3 genom backen Robin Holm efter 1.20 varpå Berling – femmålssky­tten mot HA 74 i onsdags – satte viktiga 4–3 säkert på en ny straff efter 7.02.

– Cocacherna sa till mig att bara sätta den distinkt. Jag hade bara en sak i huvudet och det var att knäppa dit den, säger han.

När kaptenen Jesper Johansson sedan slog in 5–3 mer eller mindre liggande i luften efter 11.54 kändes

”Den här staden har potential att ha sådan här publik i varenda match och det blir en helt annan stämning att spela.”

GUSTAF BERLING tvåmålssky­tt i Hammers

Hammers femte seger på sex matcher säkrad.

MEN BOTTENSTRI­DANDE TYRINGE hade mer att ge och reducerade till 4–5 efter 18.18 med Wadlund i utvisnings­båset.

Det var riktigt nära 5–5 också, men med bara åtta sekunder kvar kom Hammers Erik Åhlén fri från mittzon och sköt – i stolpen. Men Berling var på rätt plats och slog in returen till 6–4.

– Jag var skittrött, men jag tänkte att jag hänger med ifall någonting händer. Men det är Åhléns mål egentligen, säger Berling.

Publiken och inte minst tränaren Fredrik Johansson i Hammers bås kunde pusta ut.

– Det var mycket om och men i dag, men vi är starka i tredje och så har vi Berling – han är stekhet, alltså. Spelet var inte det vi hade förväntat oss, men jättekul att vi kan vinna matchen och det var en fantastisk inramning, säger Johansson.

Hammers krympte i och med segern avståndet till serieledan­de Tranås till två poäng inför seriefinal­en i Tranås nästa söndag.

– NU HAR vi nio dagar på oss att nöta detaljer. Har vi en sådan här boost med oss i ryggen och kommer upp till Tranås och spelar riktigt bra hockey så –nej, det finns bara att vi vinner den matchen, säger Gustaf Berling.

 ??  ?? MATCHVINNA­RE – IGEN. I onsdags gjorde Gustaf Berling (till höger) fem av sju målnär Hammers vann borta mot HA 74. På fredagskvä­llen gjorde han två viktiga till när Hammers vände 2–3 till seger
med 6–4 hemma mot Tyringe.
MATCHVINNA­RE – IGEN. I onsdags gjorde Gustaf Berling (till höger) fem av sju målnär Hammers vann borta mot HA 74. På fredagskvä­llen gjorde han två viktiga till när Hammers vände 2–3 till seger med 6–4 hemma mot Tyringe.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? STORPUBLIK. Hela 2 954 åskådare såg grindslant­en-matchen i Halmstad arena mellan Hammers och Tyringe.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN STORPUBLIK. Hela 2 954 åskådare såg grindslant­en-matchen i Halmstad arena mellan Hammers och Tyringe.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? ISJAKT. Halmstad Hammers matchvinna­re Gustaf Berling (till vänster) jagar Tyringes William Erenrot inför 2954 åskådare i Halmstad arenas ishall. En publiksiff­ra som via sponsorer även gav sköna slantar till klubbkassa­n.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ISJAKT. Halmstad Hammers matchvinna­re Gustaf Berling (till vänster) jagar Tyringes William Erenrot inför 2954 åskådare i Halmstad arenas ishall. En publiksiff­ra som via sponsorer även gav sköna slantar till klubbkassa­n.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ??
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN
 ?? CARL FREDRIK JOHANSSON
cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31 ??
CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden