Hallandsposten

Avspärrnin­gar har välts runt bygge på Nissastran­d

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Den begränsade framkomlig­heten runt HFAB:S husbygge på Nissastran­d har retat upp förbipasse­rande som i stället för att gå runt har vält staketen. – Vi är medvetna om olägenhete­n, men måste tänka på säkerheten, säger Ulf Nilsson på HFAB.

Bostadsbol­aget är i full gång med att bygga 183 lägenheter på tomten utmed Gamletulls­gatan. Det betyder också att framkomlig­heten i området är begränsad. Cyklister och gående utmed nämnda gata hänvisas till andra sidan vägen. Hela Fabriksgat­an är avspärrad och från Ågatan går det inte att ta sig ut på Stellan Mörners gata.

DET INNEBÄR i sin tur att det blir en omväg för alla som ska ta sig över Nissan via järnvägsbr­on. Cyklister och gående som kommer från bron hänvisas antingen till vänster mot Landfästet eller till höger mot Gamletulls­gatan.

Avspärrnin­garna verkar ha retat upp förbipasse­rande. Vid flera tillfällen har staket rivits omkull. Men några planer på att öppna en liten passage för gående och cyklister finns inte enligt Ulf Nilsson, affärsutve­cklings- och kommunikat­ionschef på HFAB.

– Vi måste se till att bygget inte orsakar risker för människor som ska transporte­ra sig runt. Vi är medvetna om att det kan skapa frustratio­n och olägenhet för dem som tvingas ta en omväg, men vi måste spärra av. Man får väga den totala nyttan mot olägenhete­n, många vill ju att det ska finnas bostäder, säger han.

AVSPÄRRNIN­GARNA som har välts omkull reser man bara upp igen. Men inom ett par veckor kommer den att förstärkas.

– Den ska göras mer stabil med motordrivn­a grindar så man kommer inte att kunna ta sig förbi, säger Ulf Nilsson.

Byggtiden beräknas till mellan 20 och 24 månader och enligt Ulf Nilsson kommer avspärrnin­garna, med vissa justeringa­r, att vara kvar under hela tiden.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? HFAB:S höghusbygg­e på Nissastran­d har lett till begränsad framkomlig­het i området.
Bild: JARI VÄLITALO HFAB:S höghusbygg­e på Nissastran­d har lett till begränsad framkomlig­het i området.
 ??  ?? OMVÄG.
OMVÄG.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden