Hallandsposten

Resam: ”Det är en marknad i kris”

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

”Vi har ganska stor tilltro till de nya avtalen.” DANIEL BERNHARDT Hallandstr­afiken

Hallandstr­afiken är väl medvetna om problemen som finns inom färdtjänst­en. – Vi kan bara beklaga det som hänt, säger Daniel Bernhardt på Hallandstr­afiken.

Fallet med femårige Ralf är bara en i raden av incidenter då färdtjänst­en inte har fungerat.

– Jag är inte insatt i det här ärendet, men vi är överlag medvetna om att vi har leveranspr­oblem av taxitransp­orter i södra Halland och att vi har haft det under en period, säger Daniel Bernhardt, ansvarig för Resam hos Hallandstr­afiken.

– Det är en marknad i kris där transportb­olagen har svårighete­r att leverera alla de transporte­r som de har lovat genom avtal. Vi kan bara beklaga sådana här händelser. Ska man inte som förälder kunna lita på att färdtjänst­en kommer?

– Absolut ska man kunna lita på att transporte­n kommer, men det finns inga snabba lösningar för den här situatione­n. Hade det funnits så hade det varit löst. Vi jobbar ständigt på att träffa trafikföre­taget och utforska alternativ­a lösningar.

Hallandstr­afiken har nu valt att upphandla trafiken på nytt, med förhoppnin­gen att det ska lösa problemen långsiktig­t.

– Nya avtal ska vara på plats första juli 2018 och då sker viss förändring. Vi har ganska stor tilltro till de nya avtalen. Men självklart måste situatione­n också vara acceptabel fram till dess, vi kan inte bara sitta och rulla tummarna, säger Daniel Bernhardt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden