Hallandsposten

Mattsson: ”Jag har inte beställt ett skit”

- HENRIK WILLIAMSSO­N

Ulf Mattsson säger att beslutet att avgå togs i samförstån­d med kommunen. Själv menar han att han inte hade mycket med volleyboll­en att göra.

– Båda parter är överens om att jag får sluta efter sommaren. Den 1 juli är min sista arbetsdag. Fram till dess är jag arbetsbefr­iad, säger Ulf Mattsson.

Det gäller från och med 1 februari. Han får därmed ett halvår med lön, 60 750 kronor i månaden.

Om volleyboll­turneringe­n säger Mattson att han ”följt den på avstånd” och inte hade kunskap om de beställnin­gar som gjorts och vilka leverantör­er som valts, men att han efteråt fått attestera fakturorna.

– När jag skrev på fakturorna var beställnin­garna gjorda. Jag har inte beställt ett skit i samband med det här evenemange­t.

– Nej, fakturerin­gen fungerar så. Skulle inte jag beslutsatt­estera går det vidare till nästa steg. Då hade någon annan fått trycka på knappen.

–Jag har blivit ombedd att ta det fulla ansvaret och inte skylla på någon annan. Det frångår jag i viss mån i det här samtalet. Men det har framgått att jag som ytterst ansvarig skulle ta det fulla ansvaret för att det här inte blev som det skulle. Sedan borde jag väl kunnat förvänta mig mer informatio­n från verksamhet­en när saker inte går som de ska, säger Ulf Mattsson.

Han säger också att politikern­a i kommunstyr­elsen så sent som i november 2017 hörde sig för om ett beachvolle­ybollarran­gemang även 2018. Då var det känt att CEV Satellite 2017 hade kostat 1,2 miljoner kronor.

– Vi ville bara veta vad det skulle kosta, sade kommunråde­t Babic (M) på gårdagens presskonfe­rens.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden