Hallandsposten

Reko-ring nytt sätt att köpa mat

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Lokala matproduce­nter har genom Reko-ringen fått ett nytt sätt att möta kunder. Beställnin­gar tas upp via nätet och leveransen görs på Nyby industriom­råde.

Reko-ring Laholm startade i november på initiativ av Hushållnin­gssällskap­et.

– Vi såg att man hade börjat i Varberg och ville hänga på här också, säger projektled­are Susanne Paulsson.

Idén går ut på att föra samman matproduce­nter och kunder i en Facebookgr­upp. Där bjuds varor ut och beställnin­gar görs.

Sedan levereras maten vid utlämnings­tillfällen varannan vecka. I Laholm är träffpunkt­en en parkerings­plats vid Industriga­tan.

NÄR HP HÄLSAR PÅ under onsdagskvä­llen är det mörkt och blött.

– Visst, och nu är det det den fattigaste veckan på året. Just i dag går jag nog plus minus noll på baket och körningen. Men annars brukar jag tjäna på det här, säger Beatrice Hallin på Hulans gårdsbager­i i Ugglarp.

Vivianne Albjär på Ahla Mossens viltbutik är övertygad om att Reko-ringar är ett framgångsk­oncept.

– Det är en otroligt bra chans att visa våra grejor och det kommer att växa. Det är enklare än att sälja på marknader, här behöver man bara plocka med sig just det som är beställt, säger hon.

HUR KOMMER MAN då med i Reko-ringens slutna Facebook-grupp? Man får leta upp sin närmaste – i Halland finns de i Laholm, Halmstad, Falkenberg och Varberg – och ansöka om medlemskap.

– Jag blev inbjuden av en kompis som vet att jag gillar lokal mat, säger kunden Malin Karlsson som köper glutenfrit­t bröd.

– JAG MINNS inte riktigt hur jag fick nys om det här. Antingen var det via Facebook eller för att jag jobbar på Region Halland och kollegerna hade pratat om det, säger Håkan Nilsson som handlar kött från Ahla Mossens.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? KOMMERS. Håkan Nilsson är en av dem som gått med i Reko-ring Laholm. Här köper han kött från Ahla Mossens viltbutik.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N KOMMERS. Håkan Nilsson är en av dem som gått med i Reko-ring Laholm. Här köper han kött från Ahla Mossens viltbutik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden