Hallandsposten

Flickvänne­n: ”Jag har aldrig varit så rädd”

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Under den andra rättegångs­dagen berättade mordoffret­s flickvän och mannen som utsattes för mordförsök om den skräckfyll­da natten.

Mordoffret­s flickvän uppger att hon känner den åtalade 35-åringen sedan barndomen. 18-åringen hade hon däremot bara träffat en gång förut. I går gav hon sin version av vad som hände i Rydö folkets hus.

När männen bryter sig in är hon och hennes pojkvän på nedervånin­gen, medan 53-åringen som bor i huset sover på ovanvåning­en. Kvinnan berättar att männen är arga och går raka vägen uppför trappan där de ropar efter 53-åringen.

–NN (35-åringen) har en kniv i ena handen och en yxa i andra handen. NN (18-åringen) har en lång, konstig kniv i handen.

Hon hör tumult och skrik när hennes vän angrips.

– Till slut går min pojkvän upp också, jag tror det var för att hjälpa NN (53-åringen).

Bråket fortsätter och flickvänne­n hör hur det dunsar och väsnas från ovanvåning­en. När de kommer ner föser de hennes pojkvän framför sig och han ser ut att ha ont. Inifrån köket hör hon honom ropa på hjälp under tiden han blir knivhuggen, men hon vågar inte gå dit.

– Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv.

I VÄNTAN PÅ ambulans hjälper hon sin pojkvän så gott hon kan och försöker stoppa hans blödning.

– Han ligger på köksbordet, det är massa blod och han kippar efter andan. Jag såg dödsångest­en i hans ögon.

Målsägande­biträdet Samuel Hartman frågar kvinnan om hur hon mår i dag, fyra månader efter händelsen.

– Jag känner mig rädd och är orolig hela tiden. Jag rycker till om någon kommer för nära. Jag har isolerat mig och vill inte vara ute bland folk.

Hennes pojkvän hade träffat 35-åringen en gång, men hade inte träffat 18-åringen.

– Det som hände var så orättvist. Jag och NN (pojkvännen) var på fel plats vid fel tidpunkt. Vi hade planerat så mycket för framtiden.

UNDER FREDAGEN FICK även den 53-årige mannen ge sin version av mordnatten. Han berättade framför allt om mordförsök­et han själv utsattes för eftersom han hade lyckats fly bostaden när 41-åringen blev knivhuggen.

– Båda kommer mot mig och skriker ”nu ska vi döda dig”. NN (35-åringen) slog över knäna och säger att han kommer ta livet av mig. Han var svart i ögonen.

Mannen berättar att han till hundra procent trodde att han skulle dö och att han kände sig helt försvarslö­s. Han har tidigare uppgett att båda männen skrek och ville veta var hans vän, mannen som senare knivhöggs, befann sig.

Efter att 53-åringen hade blivit attackerad flydde han till en släkting. Han har tidigare umgåtts med männen som nu åtalats och använt narkotika ihop med dem.

– Jag har känt NN i många år och han har ofta hjälpt mig. Vi har aldrig haft något otalt förut. Men jag undviker honom när han dricker.

HAN MENAR ATT 35-åringens flickvän spred ett falskt rykte om honom. Detta kan ha varit motivet för 35-åringen att ge sig på honom, hävdar han.

Under gårdagen berättade han också om sin vän som fick sätta livet till.

– Han var gladare än vad han brukar vara eftersom han hade träffat NN (sin flickvän). De var kära i varandra. Det var en vändpunkt för honom.

”Båda kommer mot mig och skriker ”nu ska vi döda dig”. NN (35-åringen) slog över knäna och säger att han kommer ta livet av mig. Han var svart i ögonen.”

53-ÅRINGEN SOM UTSATTES FÖR MORDFÖRSÖK

 ?? Bild: JOAKIM KULLBERG ?? FÖRHÖR I RÄTTSSALEN. På fredagen fortsatte mordrättgå­ngen på Halmstads tingsrätt. De två målsägande och de åtalade männen gav sina versioner av vad som hände den 13 september.
Bild: JOAKIM KULLBERG FÖRHÖR I RÄTTSSALEN. På fredagen fortsatte mordrättgå­ngen på Halmstads tingsrätt. De två målsägande och de åtalade männen gav sina versioner av vad som hände den 13 september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden