Hallandsposten

Bjärredsfö­räldrarna lämnade avskedsbre­v

-

BJÄRRED: Föräldrarn­a i Bjärredsfa­miljen lämnade ett avskedsbre­v, underteckn­at av båda. Polisens bild av vad som hänt har klarnat något, men det är okänt om föräldrarn­a gemensamt dödade barnen.

– Vi har inte fått besked, varken från rättsmedic­in när det gäller obduktione­rna eller från den tekniska undersökni­ngen som vi har gjort, så vi har inte hela händelsefö­rloppet klart för oss, säger Lina Isaksson Funke, presschef för polisen i region Syd.

– Det som avskedsbre­vet visar är att de var överens om beslutet, men det andra kan vi inte svara på för det vet vi inte, säger hon.

Polisen har också förhör kvar att hålla. Vilken bild som framkommit av familjen i de förhör som hittills hållits kan hon inte gå in på. Polisens fokus har inte varit att undersöka varför inga orossignal­er kring familjen uppfattats av kommunen eller andra samhällsin­stitutione­r, betonar hon.

– Det är ju en förundersö­kning om mord som vi har ägnat oss åt, inte en ansvarsutr­edning för samhället i stort.

De båda föräldrarn­a och deras två flickor hittades döda i sin villa i skånska Bjärred förra veckan. Tidigt gick polisen ut med att man inte letade efter en utomståend­e gärningspe­rson, och att man hade en övergripan­de bild om vad som har hänt. (TT)

 ?? Bild: JOHAN NILSSON/TT ??
Bild: JOHAN NILSSON/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden