Hallandsposten

Utsägbar

- TINA MAGNERGÅRD BJERS/TT

* Född 1946 i Queens i New York. Har ekonomexam­en med inriktning på fastighete­r från University of Pennsylvan­ia. Har byggt ett fastighets­imperium med fokus på bland annat hotell och golfbanor. Kontrovers­iell miljardär och tv-personligh­et som äger ett stort antal bolag. * Med sin tuffa invandring­sretorik och löftet att göra Amerika stort igen vann republikan­en Trump till mångas förvåning presidentv­alet 2016 över demokraten Hillary Clinton. Trump är den förste presidente­n i USA som inte har erfarenhet som folkvald politiker eller militär, även om han övervägt att ställa upp i presidentv­al tidigare. * Donald Trump är fembarnspa­ppa och inne på sitt tredje äktenskap. Gift med slovenskam­erikanska Melania Trump sedan 2005. Dottern Ivanka Trump arbetar i Vita huset liksom hennes make Jared Kushner. president en mjukare ton när han talar om Kina.

– USA ses inte längre som pålitligt, andra länder vet inte var de har oss. Det skadar USA internatio­nellt, säger Dennis Goldford, professor i statsveten­skap vid Drake University i Iowa.

Både Goldford och Kuehne noterar att de som trodde att Trump skulle förändras fick fel. Affärsmann­en, tv-personligh­eten och presidentk­andidaten Donald Trump är densamme som den vi ser som president. Men, säger Kuehne, det kan också vara en fördel.

– OM MAN ska komma någonstans med diplomati måste man veta vilken typ av person man har att göra med, och det vet man med Trump. Om världsleda­re kan bortse från vissa käpphästar och förhandla om specifika frågor tror jag att de kan komma långt – till exempel när det gäller flyktingfr­ågan. Faktum är att han är pragmatisk.

 ?? Bild: ANDREW HARNIK/TT/AP ?? i Kina i november.
Bild: ANDREW HARNIK/TT/AP i Kina i november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden