Hallandsposten

Varvet satsar på välgörenhe­t

- 031-62 40 00 philip.troller@gp.se

Svt-profilen Stephan Wilson och Göteborgsv­arvet satsar inför årets lopp på en stor välgörenhe­tsoch motionskam­panj till förmån för Ung cancer. – Jag är jätteglad och stolt över att få vara en del i det här, säger Stephan Wilson.

Han är känd för att ta sig an tuffa prövningar och har åkt både Vasaloppet och sprungit Göteborgsv­arvet. Nu är Stephan Wilson redo för en ny utmaning. 38-åringen, som själv är en av idémakarna bakom projektet ”Uppvarvnin­gen”, kommer vara frontfigur i välgörenhe­tsoch motionskam­panjen som pågå fram till den 19 maj när Göteborgsv­arvet genomförs.

Målsättnin­gen är dels att inspirera fler till att vilja motionera men också att få människor att engagera sig i en god sak och skänka pengar till förmån för Ung cancer.

– JAG VILL GÄRNA ge något tillbaka. Och Ung cancer känns så himla rätt, säger Stephan Wilson.

Under 20 veckor kommer löpare och publik via filmepisod­er, Facebook Live, videodagbö­cker och inlägg få möjlighet att följa programled­aren under hans resa mot Göteborgsv­arvet, som han i maj ska springa för tredje gången. På vägen fram kommer programser­ien också presentera möten med unga människor som lever med cancer.

– Om jag ska göra det här på riktigt, vilket jag vill, måste jag berätta om de här unga människorn­a som har cancer. För att kunna göra det måste jag komma i kontakt med det mörker som omger sjukdomen, men också skildra ljuset.

I samband med satsningen ska det också finnas en plattform där vem som helst, som vill bidra, kan starta en egen digital insamlings­bössa till förmån för Ung cancer.

– Jag vill så hemskt gärna att vi ska samla in en ordentlig slant. Om vi inte lyckas med det är det ett stort misslyckan­de för mig, säger Wilson som inte bara kan fokusera på kampanjen – utan även måste tänka på att själv komma i form.

– JAG HAR SAGT att jag vill springa under två timmar i år. Då jag sprungit på 2.30 tidigare är det en tuff utmaning. Om du får drömma lite då, när den här kampanjen är över, vad hoppas du då att det har mynnat ut i? – Jag önskar att många fler människor på grund av den här satsningen har börjat röra på sig, träna och ta till sig en hälsosam livsstil, och att massvis av pengar och kunskap har samlats in och spridits ut om unga människor som har cancer. Att vi har blivit fler som säger ”fuck cancer”.

PHILIP TROLLÉR

 ??  ?? STEPHAN WILSON.
STEPHAN WILSON.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden