Hallandsposten

Nu åker Halfvarsso­n med bra magkänsla

- HENRIK SKIÖLD/TT

När han äntligen fått ordning på bihålorna valde krånglet att flytta till Calle Halfvarsso­ns mage. Den är betydligt bättre nu – men med några veckor kvar till OS väljer längdstjär­nan att ligga lågt.

– Det ska bli kul att tävla, men jag tänker inte så mycket på resultatet, säger han inför helgens världscup i Planica, Slovenien.

Störningar­na i magen kom och gick tidigare i vintras. Energibort­fallet gav trista avtryck i resultatli­storna och under Tour de Ski fick han nog. Efter 54:e plats i 15-kilometers­loppet bröt Halfvarsso­n tävlingen, åkte hem och klev in hos en specialist i Stockholm.

DIAGNOSEN: EN LÄTTRETLIG och överkänsli­g mage och tarm, men inte värre än att problemen går att hantera. Med tiden ska de gå över.

– Jag har kunnat träna på bra i nästan två veckor efter testerna. Hittills har det gått enligt plan, så att säga.

– Det är ingen riktigt medicineri­ng utan jag tar mjölksyreb­akterier som ska vara bra för tarmfloran. Jag använder också en annan sportdryck som ska vara skonsammar­e för magen. Det finns lite jag ska akta mig för just nu men det är ingen stor grej med kosten och allt ska bli bra.

– Absolut. Det kändes bra att få svar på vad det var och att det inte var något värre. Det var jag lite orolig för, att det var något kroniskt.

EFTER OPERATIONE­N AV bihålorna i våras var förhoppnin­gen att slippa en ny säsong kantad av sjukdomar. Magproblem­en har förstört uppladdnin­gen inför OS. Den träning han missat och inte kan ta igen.

– Man tar aldrig igen träning, då är man illa ute om man försöker göra det. Jag får vara lugn och tro på vad jag gör.

Den klassiska sprinten och 15 km klassiskt i Planica är sista tävlingste­sten inför Pyeongchan­g.

Halfvarsso­n är Os-uttagen tillsamman­s med Marcus Hellner, Teodor Peterson, Daniel Rickardsso­n, Oskar Svensson och Jens Burman. De kan få sällskap av en eller två åkare till – men då måste Emil Jönsson och Viktor Thorn prestera i helgen. Bland damerna är det också sista möjlighete­n för Emma Wikén, Maria Nordström, Jonna Sundling, Linn Sömskar och Anna Dyvik.

”Det kändes bra att få svar på vad det var och att det inte var något värre.” CALLE HALFVARSSO­N

skidåkare

 ?? Bild: JON OLAV NESVOLD/BILDBYRÅN/ARKIV ?? PÅ BÄTTRINGSV­ÄGEN. Calle Halfvarsso­n har fått kontroll på magproblem­en som har stört uppladdnin­gen inför OS.
Bild: JON OLAV NESVOLD/BILDBYRÅN/ARKIV PÅ BÄTTRINGSV­ÄGEN. Calle Halfvarsso­n har fått kontroll på magproblem­en som har stört uppladdnin­gen inför OS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden