Hallandsposten

Vonn tvåa i Mancusos sista lopp

- HENRIK SKIÖLD/TT

Mikaela Schiffrin kan slå alla i allt. Snart åker amerikansk­an till OS med möjlighete­n att ta medalj i samtliga alpina discipline­r. Eller kommer det att handla en hel del om Lindsey Vonn?

Störtloppe­t i Cortina d’ampezzo gav måhända en försmak om vad som väntar i pisterna i bergsmassi­ven runt Pyeongchan­g.

Vonn kom till de italienska alperna med en hel del att bevisa efter en trög säsongssta­rt (tolva som bäst i störtlopp) och som hon gjorde det.

33-åringen kan än – om nu någon tvivlat. Vonn jagade ledande italienska­n Sofia Goggia och såg ut att ta över ledningen när hon gjorde en rejäl miss, kom ur kurs och tappade en hel del tid. Men Vonn reparerade mycket av skadan och kom ned som tvåa, 47 hundradela­r bakom Goggia.

Samtidigt gav hon en klar vink till Schiffrin. Vonn, olympisk störtlopps­mästare i Vancouver 2010, var 37 hundradela­r snabbare än lagkamrate­n och visade att hon har vad som krävs för att ge de senaste årens dominant en fajt i Sydkorea.

Just nu är det Goggia som är i bäst slag i discipline­n. Segern var den andra raka i världscupe­n efter förra veckans titel i Bad Kleinkirch­heim.

Det mest känslosamm­a inslaget bjöd veteranen Julia Mancuso på. I mantel och mundering á la superkvinn­a tog hon farväl av den alpina världscupc­irkusen med att glida ned i sitt sista lopp. 33-åringen ger upp karriären på grund av skadeprobl­em och lyckades inte kvala in till ett femte OS.

 ?? Bild: ALESSANDRO TROVATI/TT ?? TOG FARVÄL. Lindsey Vonn, tvåa i Cortinas störtlopp, kramar om Julia Mancuso (till vänster) som gjorde karriärens sista lopp.
Bild: ALESSANDRO TROVATI/TT TOG FARVÄL. Lindsey Vonn, tvåa i Cortinas störtlopp, kramar om Julia Mancuso (till vänster) som gjorde karriärens sista lopp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden