Hallandsposten

Federer försvarar vädret i Australien

- TT

Det är fortsatt extremt hett under Australian Open-tennisen. Men det är inget problem för Roger Federer. – Om du vill vara bland de bästa måste du spela under alla förhålland­en, säger han.

Värmebölja­n får tennisstjä­rnorna att ifrågasätt­a säkerheten i Australian Open.

Franska Alize Cornet, rankad 42:a i världen, är en av dem. I förlustmat­chen mot belgiskan Elise Mertens fick Cornet publiken att dra efter andan när hon, uppenbart tagen av värmen, stapplade in i skuggan och lade sig ner på marken efter att ha servat.

– Att spela under sådana här förhålland­en är självklart väldigt farligt för spelarnas hälsa. Gränserna för när man inte ska spela är verkligen högt satta, det verkar som att det måste vara över 45 grader och fuktigt för att det ska ske, säger Alize Cornet.

Men den regerande herrmästar­en Roger Federer tonar ned det hela och säger att det är en del av spelet.

– Vi vet hur hett det kan vara här i Australien. Jag kommer ihåg när vi hade fyra dagar av 40-gradig värme i rad för några år sedan. Nu har vi två dagar i rad, säger han.

Arrangören säger att turneringe­n är en av få som har en policy kring hur hetta ska hanteras.

Det finns is, stora mängder vatten och möjlighet till återhämtni­ng i skuggan.

Själv klarade sig Roger Federer undan det värsta i sin segermatch under kvällstid i torsdags, men han säger att han har spelat i betydligt värre temperatur­er.

En som bemästrar både hetta och tennis just nu är Rafael Nadal. Den spanska världsetta­n gav inte bosniern Damir Dzumhur en chans när han vann i tre raka set på mindre än två timmar, 6–1, 6–3, 6–1.

 ?? Bild: ANDY BROWNBILL/TT ?? GOLVAD AV VÄRMEN. Hettan i Melbourne får stjärnorna på fall. En tagen Alize Cornet föll till marken under förlusten mot belgiskan Elise Mertens.
Bild: ANDY BROWNBILL/TT GOLVAD AV VÄRMEN. Hettan i Melbourne får stjärnorna på fall. En tagen Alize Cornet föll till marken under förlusten mot belgiskan Elise Mertens.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden