Hallandsposten

Ingen Babic i valet

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Kommunstyr­elsens ordförande Elisabet Babic (M) ställer inte upp i höstens kommunval.

Laholms högsta politiker, kommunstyr­elsens ordförande Elisabet Babic (M) ställer inte upp i höstens kommunval. – Det är dags att ta nästa steg, säger hon.

VAL 2018

Namnet Elisabet Babic kommer inte att finnas med på den moderata valsedeln i Laholm när det är dags att gå till kommunval i september.

På måndagen meddelade hon att hon tänker fokusera på regionpoli­tiken i stället.

– Jag har varit här i tolv år och haft en stor glädje och engagemang och varit väldigt aktiv. Nu känner jag att det är dags att ta nästa steg, säger hon.

PÅ LÖRDAG HAR Moderatern­a en nominering­sstämma till sin landstings­lista. – Det är min ambition att få ett regionalt förtroende­uppdrag, säger hon. Om vi, rent hypotetisk­t, tänker oss att det inte skulle gå så bra vid nominering­en till helgen, går du tillbaka till kommunpoli­tiken då?

– Nej, det gör jag inte. Beslutet är fattat. Men jag kommer att kampanja i Laholm för att moderatern­a ska fortsätta styra.

– JAG ÄR kvar till den sista december och kör hela vägen in i kaklet. Sedan får någon annan ta vid. Min målsättnin­g är att Laholm ska ha en moderat kommunstyr­elseordför­ande.

Vem ska efterträda dig?

– Det kan jag inte svara på. Vi har stämma i februari.

Det har varit en tuff mandatperi­od. Har det känts för jobbigt?

– Tufft och tufft. Utmanande, skulle jag vilja säga men också utveckland­e. Men det är inte därför, utan för att jag vill ta nästa steg.

Ser du regionpoli­tiken som ett pinnhål upp?

– Jag sade nästa steg, inte nästa kliv uppåt. Jag är väldigt intressera­d av utveckling­soch tillväxtfr­ågor och gärna i sin helhet. Nu har jag sett på hela Laholm och nu vill jag i stället se på hela Halland.

Är detta ditt eget beslut eller har någon annan påverkat dig?

– Det är mitt eget beslut helt och hållet. Det är klart att jag har bollat med rådgivare, men det är mitt beslut. Ingen annan kan ta det åt mig.

 ?? Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV ?? INTE VALBAR. Elisabet Babic (M) ställer inte upp på valsedeln i Laholm. Hon siktar på ett uppdrag i Region Halland i stället.
Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV INTE VALBAR. Elisabet Babic (M) ställer inte upp på valsedeln i Laholm. Hon siktar på ett uppdrag i Region Halland i stället.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden