Hallandsposten

XXL finns snart på Hallarna

- MIKAEL GAMM mg@hallandspo­sten.se

XXL, som är Nordens största sportkedja, stoltserar i dag med nästan 80 butiker. Och innan sommaren är slut slås portarna upp för ännu en butik, denna gång på Hallarna i Halmstad.

– Vi vill givetvis öppna så snart som möjligt, men innan sommaren är över så ska vi ha slagit upp portarna till vår nya butik som blir cirka 4 000 kvadratmet­er sport och vildmark, säger Johan Ljung, driftchef på XXL i Sverige.

MED ÖPPNANDET FÖLJER nyanställn­ingar, och Johan Ljung förklarar att intresset har varit stort.

– Efter bara tre dagar hade vi fått in över 200 ansökninga­r. Och nu har vi satt i gång processen med att rekrytera 40–45 personer till det nya varuhuset.

Det har förekommit rykten om planer på ytterligar­e en butik, belägen i de centrala delarna av staden. Detta för fylla det tomrum Stadium lämnar efter sig i mars.

Några sådana planer ska det dock inte finnas i nuläget.

– I förstaläge­t är det på Hallarna som vi öppnar. Våra varuhus är så stora och så välfyllda med ett oerhört brett sortiment, så vi tror att konsumente­rna kommer att bli väldigt nöjda med vårt varuhus där. DÄREMOT FINNS DET expansions­planer på annat håll.

– I Sverige finns det kanske uppemot tio potentiell­a varuhus kvar. Sen så har vi öppnat i Österrike och kommer att fortsätta expansione­n i centrala Europa, samtidigt som vi utökar och växer på befintliga marknader på hemmaplan i Norden.

– Xxl-äventyret fortsätter, och under 2018 sker det i Halmstad, säger han.

”Innan sommaren är över så ska vi ha slagit upp portarna.”

JOHAN LJUNG driftschef på XXL i Sverige

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden