Hallandsposten

Oklart om rektorerna börjar på måndag

- ANDERS HOLMER

Förvaltnin­gschef Ann-sofie Sjöholm vill inte kommentera skyddsombu­dets krav – eftersom hon inte sett skrivelsen själv. Hon kan heller inte svara på om de avstängda rektorerna ska börja jobba på måndag.

– Det här är en fullständi­g nyhet för mig, säger Ann–sofie Sjöholm, chef för utbildning­s- och arbetsmark­nadsförval­tningen, när HP ber henne kommentera skyddsombu­dets krav på att Vuxenutbil­dningen ska stängas omedelbart. Vad säger du om det hon skriver till Arbetsmilj­överket om att ledningen inte gjort något åt missförhål­landen och samarbetss­vårigheter, trots att de varit kända länge?

– Jag vill inte kommentera det förrän jag har läst det själv.

Att HP läser upp skrivelsen för henne över telefon ändrar inget.

– Du får återkomma i morgon när jag hunnit sätta mig in i det här.

Den här veckan är ett tiotal lärare på en mässa i London om digitalise­ring, samtidigt som ni beräknas gå back med mångmiljon­belopp i år och infört ett sparpaket. Skickar det inte ut konstiga signaler?

– Nej, även om vi måste få ner våra kostnader måste vi kompetensu­tveckla personalen. Det måste gå att gasa och bromsa samtidigt.

Den förlängda avstängnin­gen av de båda rektorerna gäller bara till och

– Det vet jag inte ännu eftersom det pågår en utredning. Men enligt verksamhet­schefens info till personalen redovisade­s utredninge­n för er i måndags i förra veckan. Stämmer inte det?

– Jo, men det var bara muntligt. Jag väntar fortfarand­e på den skriftliga redovisnin­gen från företagshä­lsan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden