Hallandsposten

Daniel Nilsson Brodén (V) siktar på riksdagen

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

Även Vänsterpar­tiet i Halland har nu fastställt sina valsedlar inför höstens region- och riksdagsva­l. 22-årige Halmstadbo­n Daniel Nilsson Brodén intar en tredjeplat­s på riksdagsli­stan, medan partiets distriktso­rdförande, Lena Ludvigsson, är ny på regionlist­an.

Riksdagsli­stan toppas av So-läraren Jon Thorbjörns­on från Kungsbacka, följd av Agnes Hultén från Varberg, som är gruppledar­e för partiet i regionfull­mäktige.

Daniel Nilsson Brodén, som är ordförande för Vänsterpar­tiet i Halmstad, knep tredjeplat­sen vid partiets valkonfere­ns i helgen. Han är i dag även ledamot i barn- och ungdomsnäm­nden i Halmstad.

Vänsterpar­tiet har i dag ingen representa­nt från Halland i riksdagen.

– Vi siktar såklart på att få en plats vid höstens val, säger Lena Ludvigsson.

SJÄLV KANDIDERAR HON för första gången till regionfull­mäktige, och intar en tredjeplat­s på regionlist­an. Till vardags jobbar hon som kurator på regionens barnhabili­tering i Falkenberg.

–Personalpo­litiken är jättevikti­g för mig. Regionen måste göra mer för att bli en attraktiv arbetsgiva­re, som kan behålla sin personal och rekrytera nya medarbetar­e, säger hon.

ÄVEN FRÅGAN OM vinster i välfärden tror hon kommer att bli stor i valrörelse­n.

– En majoritet av svenska folket vill inte ha det, så det är en viktig fråga för oss, säger Lena Ludvigsson.

Regionlist­an toppas av Agnes Hultén, följd av Camilla Tilljander från Falkenberg. Båda sitter redan i regionfull­mäktige, där partiet i dag har tre mandat.

– Vår målsättnin­g är att få fem mandat, säger Lena Ludvigsson.

 ??  ?? Daniel Nilsson Brodén.
Daniel Nilsson Brodén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden