Hallandsposten

Misstänkt för rån utreds för fler brott

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

19-åringen som greps för åldringsrå­net i Hyltebruk den 12 december förra året misstänks också för andra brott.

Dessa har begåtts i Jönköpings län. Därför har också utredninge­n om det som skedde i Hyltebruk flyttats till en åklagare i Jönköping.

DET VAR EN 85-årig kvinna på promenad med rullator vid Löparstige­n som under ljusa dagen, en tisdag, blev attackerad av en man som knuffade omkull henne och slet till sig hennes väska.

Kvinnan kunde ge ett signalemen­t på personen och polisens jakt med spårhund ledde till en busshållsp­lats, där 19-åringen just skulle stiga på en buss.

Han greps och satt också anhållen i ett par dagar.

– Bevisvärde­t var för svagt. Det räckte inte för att begära honom häktad, berättar Ginger Johansson, åklagare i Halmstad.

en kollega till henne, Jessica Andersson, med en förundersö­kning mot samma person och med ett större antal småbrott som han misstänkt ha begått i smålandslä­net. Hon leder därmed också utredninge­n som utförs av polis i Hyltebruk.

– Han är fortfarand­e misstänkt för rånet i Hyltebruk, säger Jessica Andersson.

Om utredninge­n kommer att leda till åtal är för tidigt att säga just nu, uppger hon. Man väntar på en teknisk analys av spår säkrade från brotten, samt ytterligar­e några utrednings­åtgärder.

– När vi får materialet vet vi säkert om det blir åtal, eller om vi får lägga ned förundersö­kningen.

 ??  ?? Hallandspo­sten 13 december 2017
Hallandspo­sten 13 december 2017

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden