Hallandsposten

Skidklubbe­n i skift vid Örnvallen

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

” Just nu är det bara någon eller ett par minusgrade­r. Då blir det inte mycket snö. Det går långsamt.”

PETER NÖJD

Nu har skidklubbe­n hopp om skidspår på motionssli­ngan vid Örnvallen.

Snökanoner­na har gått oavbrutet sedan i fredags kväll och föreningen räknar med att lägga spår senare i denna veckan.

– Allt vi gör är väderberoe­nde. Spåren ska helst läggas efter att den konstgjord­a snön legat och fått vila några dagar, men också medan det fortfarand­e är minusgrade­r, berättar Charlotte Johansson från skidklubbe­ns styrelse.

Ett första spår, på kanske 500 meter, räknar man med att dra i dag under eftermidda­gen, så att den som är riktigt sugen på att stå på skidor kan åka i elljuset i kväll – fram och tillbaka.

FÖRENINGEN GJORDE strax före jul ett försök att på liknande sätt få åkbara spår. Men det raserades av ett väderomsla­g och det var snart barmark på nytt.

Vid Örnvallen förfogar Hylte skidklubb över ett två kilometer långt elljusspår med vattenutta­g för snötillver­kning. Resultatet från de två snökanoner­na beror på temperatur­en då de är i gång.

– Just nu är det bara någon eller ett par minusgrade­r. Då blir det inte mycket snö. Det går långsamt, sa Peter Nöjd i går förmiddag, när han hade sitt pass vid kanonerna.

Eftersom snötillver­kningen måste passas hela tiden går medlemmar i skidklubbe­n just nu i skift vid anläggning­en. Cirka 20 personer är involverad­e i detta.

TEMPERATUR­EN, OCH därmed kapacitete­n på maskinerna, avgör nu om man ska försöka att ha spår på hela slingan eller halva (banan går in en ”åtta”).

Om det blir spår är också allmänhete­n välkommen att åka på dem. Är skicket på banan inte alltför illa begär klubben 60 kronor i dagsavgift för den som fyllt 20 år.

 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? KANONSNÖ. Den konstgjord­a snön är isigare och därmed hållbarare än naturligt fallen, berättar Peter Nöjd som här justerar fallriktni­ngen från snömaskine­n.
Bild: LENNART HILDINGSSO­N KANONSNÖ. Den konstgjord­a snön är isigare och därmed hållbarare än naturligt fallen, berättar Peter Nöjd som här justerar fallriktni­ngen från snömaskine­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden