Hallandsposten

HBMK utan damstjärno­r

BADMINTON: HALMSTAD BMK JAGAR SEMIFINALP­LATS I HP-TV

- Anders tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Louise skadade sig i Swedish Open i helgen. Hon fick en sträckning i låret och kan inte spela, säger Niclas Rosengren, tränare i Halmstad BMK.

Samtidigt har Sofie Holmboe Dahl blivit uttagen i det danska landslaget till två tävlingar i Indonesien och Indien och missar Kistamatch­en – samt bortamötet mot Täby i nästa vecka.

Det innebär att Lydia Demetriade­s får chansen i dubbel igen och att 18-åriga Klara Hjelm gör elitseried­ebut i singel.

– VI FICK klara oss utan Sofie mot Kista förra gången vi möttes och då vann vi med 4–2 sedan killarna i laget gjort bra insatser, säger Niclas Rosengren.

Halmstad inledde mellanseri­en med att besegra svenska mästarna Fyrisfjäde­rn med 4–3 och ska klubben ta sig direkt till Sm-semifinal är det bara seger som gäller mot HP-TV direktsänd­er Sbl-mötet Halmstad Bmk-kista på hallandspo­sten.se på tisdag. Sändningen startar klockan 18.20, matchen börjar 18.30. fjolårets Sm-tvåa hemma i Söndrumsha­llen.

Därför var det viktigt att Felix Burestedt gav positivt besked när han tog sig till kvartsfina­l i Swedish Opens herrsingel i Lund i helgen.

Där förlorade Halmstadsp­elaren efter två jämna set mot indiske slutsegrar­en Pratap Singh.

– FÖRRA HELGEN spelade Felix i Estland och där föll han också mot den spelaren som vann turneringe­n. Han har haft lite otur i lottningen, tycker Rosengren och fortsätter:

– Men det var bra för självförtr­oendet att ta sig till kvartsfina­l eftersom Felix har haft det tufft under säsongen.

En annan spelare från Halmstad som gjorde bra i från sig i helgen var jättetalan­gen Colin Hammarberg som tog sig till final i Polish Junior i Przemysl, där det dock blev stopp mot ukrainaren Danylo Bosniuk.

Halmstad får klara sig utan danska storstjärn­an Sofie Holmboe Dahl och Louise Eriksson i HP:S tv-sända match i kväll mot Kista i Svenska badmintonl­igans (SBL) mellanseri­e.

COLIN, SOM SEDAN ett år tillbaka bor och tränar i Malaysia, är nu hemma på svensk mark under en dryg månad. Kommande helg spelar han Swedish Junior i Uppsala, men det lär inte bli några matcher i SBL.

HBMK väljer att satsa på Burestedt och Filip Suwanpingk­ha i singelspel­et.

– Vi är lite försvagade när Louise och Sofie saknas, så det är svårt att säga hur det kommer att se ut, men vi går för att vinna.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? DUO SAKNAS. Louise Eriksson, skadad och Sofie Holmboe Dahl, med danska landslaget i Asien, missar kvällens Sbl-match mot Kista.
Bild: ROGER LARSSON DUO SAKNAS. Louise Eriksson, skadad och Sofie Holmboe Dahl, med danska landslaget i Asien, missar kvällens Sbl-match mot Kista.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden