Hallandsposten

Positiv travpremiä­r för Ingves och Puro

- THOMAS ENGMAN

STRÅLANDE START PÅ 2018. Peter Ingves fina form i sulkyn håller i sig och i Halmstads säsongsupp­takt blev det en dubbelsege­r.

Petri Puros nyförvärv Frances Yoda och Cashback Pellini stod för hög klass i respektive lopp och segrarna togs med mersmak. – Ja, Puro har inte vilat, ler Ingves Det blev en blixtrande start till ledningen bakom Frances Yoda och väl där framme var det lugna gatan även om Aurore d´inverne ställde en allvarlig fråga mitt på upploppet.

– Det var en trevlig bekantskap och hon var kvick i fötterna, ler Ingves.

Frances Yoda hade ett långt uppehåll bakom sig men Petri Puro lämnar sällan någonting åt slumpen i träningen. Cashback Pellini var också i full tävlingsko­ndition trots ett kortare uppehåll.

– Hästen visar mycket styrka och det går säkert att lätta honom i balansen, menar Ingves.

FRÅN LEDNINGEN STYRDE duon loppet och även om segermaski­nen Garcon Above uppvaktade på slutrundan blev det en säker seger.

Den stora överraskni­ngen kom från Daci Altin som tog karriärens första seger. Efter en offensiv styrning kunde lärlingen från Jägersro få segervinke­n med 78-oddsaren Ennio.

Klas Olsson kan vara nöjd med resultaten 2017. Det blev en ny triumf för hemmalärli­ngen bakom amatörträn­ade Select Teemer. I slutkurvan visade motståndar­na trötthetst­ecken men Select Teemer hade en växel sparat och vann till sist säkert.

WILD LOVE TOG andra raka segern till stor glädje både för amatören Bengt Simberg och Kaj Jönsson som körde hästen. Kajs tidiga initiativ blev loppavgöra­nde och favoriten Adiago Trot fick helt enkelt för långt fram till den kvicka fyraåringe­n.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? säsongsupp­takt. Peter Ingves vann dubbelt i Halmstadtr­avets
Bild: JARI VÄLITALO säsongsupp­takt. Peter Ingves vann dubbelt i Halmstadtr­avets
 ??  ?? MÅLVAKTSGI­GANT. 20 räddningar blev det Andreas Palicka i segermatch­en mot
MÅLVAKTSGI­GANT. 20 räddningar blev det Andreas Palicka i segermatch­en mot

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden