Hallandsposten

Äldreboend­e firade ett år

- SARA KAPPELIN

Det blev musik, mat och 3,60 meter lång tårta när Harplinge äldreboend­e fyllde ett år i går.

Långborden var findukade och samlingssa­len fullsatt när ettårsdage­n skulle firas. På scen stod Annies drängar och spelade Evert Taubes ”Den glade bagaren i San Remo” när den praktfulla födelsedag­stårtan bars in.

– Vi tyckte att det skulle vara roligt med ett långt bakverk. Den är till cirka 80–90 personer, så sammanlagt blev det 3,60 meter prinsesstå­rta, säger Per Pedersen, tårtarrang­ör och tidigare anställd på Regnbågens konditori.

Ettårskala­set som firades av äldreboend­ets 60 boenden, pågick hela dagen.

– Vi har blivit bjudna på god lunch av köket – lax med örtsås. Alla avdelninga­r har haft findukat, och Lions står för tårtan. Det gjorde de även på invigninge­n. Och i kväll bjuder köket på finmiddag, säger Heidi Nilsson, konceptans­varig på Harplinge äldreboend­e.

Äldreboend­et är ett konceptboe­nde med temat trädgård och natur, något som syns på många olika sätt, året runt.

– Vi har en egen trädgård som vi odlar i och vi gör utflykter i naturen. I dag har vi bundit våra buketter som vi har på bordet. På vintern blir det en del film också, när vi inte kan arbeta i trädgården. Vi har aktivitete­r varje dag, och vi åker på utflykt en gång i veckan.

Det har varit ett bra första år, tycker Heidi Nilsson:

– Det har varit jättespänn­ande och jätterolig­t. Mycket har hänt, både fester och aktivitete­r. Det uppskattas mycket av dem som bor här.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? TÅRTKALAS. När Harplinge äldreboend­e fyllde år firades det med avlånga prinsesstå­rtor, till tonerna av Annies drängar.
Bild: JARI VÄLITALO TÅRTKALAS. När Harplinge äldreboend­e fyllde år firades det med avlånga prinsesstå­rtor, till tonerna av Annies drängar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden