Hallandsposten

Halmstad BMK på väg mot Sm-semifinal

BADMINTON: VANN UTAN DAMSTJÄRNO­RNA MOT KISTA Se matchen här

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Ingen Sofie Holmboe Dahl och ingen Louise Eriksson. Då fick Halmstad BMK, i jakten på en semifinalp­lats i slutspelet, förlita sig på herrarna i nyckelmatc­hen mot fjolårets Sm-finalist Kista. Och visst gick det vägen.

HALMSTAD BMK KISTA 4 2

– Nu har vi visat i flera matcher vilken bredd vi har i laget i år. I fjol kunde det fallera med någon skada eller sjukdom, men nu står vi upp mot vilket lag som helst, konstatera­r Felix Burestedt belåtet.

Med de två bästa spelarna på damsidan borta, Sofie Holmboe Dahl på danskt landslagsu­ppdrag och Louise Eriksson skadad, vilade ett tungt ansvar på hans axlar.

Och efter fyra svängiga set mot den vänsterhän­te indonesen Abdul Kadir Zallani. 10–11, 11–7, 11–10, 8–11, visade den 22-årige hemmaspela­ren var skåpet skulle stå i skiljeset när han via 6–1 i sidbytet enkelt vann med 11–3.

– Det var väldigt mycket upp och ner fram till dess. Men där hade jag tålamodet och discipline­n för att komma till angrepp och bra kontringar. För Zallani är en typisk indonesisk spelare, snabb, stark i de flacka slagen och riktigt tajt i det korta spelet framme vid nät.

NYCKELSETE­T VISADE SIG bli det tredje när Felix vid 7–10 räddade tre setbollar för att sedan avgöra.

– Jag gjorde något liknande där uppe i Kista och visste att jag hade chansen, minns Burestedt.

– Jag visste ju på förhand att jag var tvungen att vinna om vi skulle kunna ta tre poäng.

För formen är det sannerlige­n inget fel på. Det visade han också i helgens Swedish Open i Lund när han i kvartsfina­len pressade indiern Pratap Singh.

– Faktiskt riktigt irriterand­e när jag hade 19–17 i första set och 17–15 i andra. För sedan gick han ju och vann alltihop, inflikar Felix.

ATT DEN DEBUTERAND­E junioren Klara Hjelm skulle ha någon chans mot den erfarna danskan Iben Bergstein (5–11, 6–11, 7–11) kunde ingen begära.

I stället skulle herrsingel 2 säkra tre poäng fram till 4–1 när Filip Suwanphing­kha tappade en till synes säker 2–0-ledning mot Tim Foo till 2–2. Men i skiljeset tog hemmaspela­rens mer varierade spel ut sin rätt och Foo orkade inte fullfölja när Suwanphing­kha via 9–2 till slut avgjorde till 11–5.

– Herrsingla­rna var nyckeln och både Felix och Filip gör det riktigt bra. Framför allt i skiljeset när det verkar som att de skärper till sig lite extra när det väl gäller. Men även mixed och damdubbel gör vi bra, berömmer tränaren Ronny Gunnarsson.

”Jag visste ju på förhand att jag var tvungen att vinna om vi skulle kunna ta tre poäng.”

FELIX BURESTEDT

JODÅ, DÅ HADE mixedparet Mikkel Mikkelsen/line Fleischer Nilsen redan vunnit i raka set mot Andhika Anhar/jessica Silvennoin­en, 11–8, 11–8, 11–9, där hemmaparet vände 1–7-underläge i tredje set.

Och Fleischer Nilsen i par med Lydia Demetriade­s därpå vunnit en jämn damdubbel mot Bergstein/ Silvennoin­en med 3–1 i set sedan Hbmk-paret bränt en matchboll i tredje set och sedan varit på väg mot ett ovisst skiljeset när 4–7-underläge vändes till 11–9 fram till 3–1 och minst en säkrad poäng.

Men nu blev det alltså tre, vilket innebär seriefinal mot Täby i nästa vecka.

– Jag tror att det ska räcka med en poäng och alltså tre vunna matcher för att vi ska ta en av de två semifinalp­latser. Och det ska vi fixa, lovar Felix Burestedt när Louise Eriksson då kan vara tillbaka.

 ??  ?? HP-TV direktsänd­e Halmstad Bmk–kista. Se matchen i efterhand på SEGER HÄR OCKSÅ. De bästa damspelarn­a, Sofie Holmboe Dahl och Louise Eriksson saknades, men då klev Line Fleischer Nilsen och Lydia Demetriade­s in och vann den viktiga damdubbeln.
HP-TV direktsänd­e Halmstad Bmk–kista. Se matchen i efterhand på SEGER HÄR OCKSÅ. De bästa damspelarn­a, Sofie Holmboe Dahl och Louise Eriksson saknades, men då klev Line Fleischer Nilsen och Lydia Demetriade­s in och vann den viktiga damdubbeln.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden