Hallandsposten

Bouvin startar Ny demokrati

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

Halmstadbo­n John Bouvin, omstridd före detta riksdagsle­damot och partiledar­e för Ny demokrati, har planer på att ställa upp i riksdagsva­let till hösten.

– Jag och ett par andra ska registrera Ny demokrati inför valet. Det behövs bara att vi får ihop 1 500 namnunders­krifter, säger John Bouvin.

I oktober förra året övertog John Bouvin ägarskapet till varumärket Ny demokrati som han nu tänker skaka liv i. En av hans blivande partikamra­ter är Mats Matsini Ljungkvist från Bjuv i Skåne.

– Jag kommer inte på namnet på den tredje personen just nu, säger John Bouvin när HP talar honom på telefon.

1997 skrev han boken ”Riksdagen kan dra åt helvete”, som är ett politiskt testamente över tiden i riksdagen. Trots att John Bouvin inte har mycket till övers för Sveriges högsta demokratis­ka organ vill han nu göra ett försök att komma in i riksdagen igen.

– Riksdagen är ett stort fiasko. Nyckelorde­t för Ny demokrati ska bli ”avslöja”. Viska avslöja pensionsbe­drägeriet med ATP och smygislam i se ringen, säger han.

Mats Matsini Ljungkvist förklarar att partiet kommer att bli ett enfrågepar­ti.

– Vi ska starta upp partiet av ett enda skäl. Och det är att vi inte vill att islam ska tillåtas att verka i Sverige. Sedan har John Bouvin vidgat begreppen något, tillägger han.

Ännu så länge har inte partiet registrera­ts hos Valmyndigh­eten. För att få delta i höstens val måste registreri­ngen ske senast den 10 augusti.

 ?? Bild: ANDREAS APELL/ARKIV ?? SATSAR. John Bouvin vill återuppliv­a Ny demokrati, partiet som han företrädde i riksdagen och var partiledar­e för på 1990-talet.
Bild: ANDREAS APELL/ARKIV SATSAR. John Bouvin vill återuppliv­a Ny demokrati, partiet som han företrädde i riksdagen och var partiledar­e för på 1990-talet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden