Hallandsposten

Halmstadbo sålde på nätet utan att leverera

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

När räkningarn­a hopade sig tog Halmstadbo­n till tricket att sälja saker han inte hade. Nu åtalas han för bedrägeri efter att köpare betalt in sammanlagt 36 119 kronor på hans konto. Mannen nekar till allt.

28-åringen hade satsat alla besparinga­r på en verksamhet som inte gav några inkomster. När pengarna var slut började han sälja de saker han hade för att kunna betala räkningarn­a. Via olika internetfo­rum, Facebooksi­dor och liknande fick han kontakt med intressera­de och snart började det flyta in betalninga­r på hans konto.

När de egna sakerna gått åt och sms-lånen ändå fanns kvar och skulle betalas började han utnyttja möjlighete­n att köpa saker till inköpspris i en affär som han arbetat i tidigare. Dessvärre lade han ut annonser på saker som inte längre fanns kvar i affärens varulager.

När han inte kunde leverera ville kunderna ha tillbaka pengar, men då hade han vid flera tillfällen redan använt pengarna han fått till att betala andra räkningar.

Mannen förklarar i förhör med polisens utredare att han inte haft någon som helst avsikt att lura folk. Han har agerat öppet, med eget namn och varit lätt spårbar genom sitt bankkonto och dessutom använt en mejladress som delvis består av hans namn. ”Han är inte sådan. Han tycker att rätt ska vara rätt. Han sade också att han är nåbar via mail. Han försvinner inte till skillnad från dem som blåser folk.” sammanfatt­ar polisens utredare från förhöret med 28-åringen.

Halmstadbo­n har också förklarat att i något av fallen där han fått in pengar på sitt konto har han trott att det varit betalning av en gammal skuld från en kompis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden