Hallandsposten

Kommunen positiv till ny bilanläggn­ing

- CARINA NILSSON

Motorhalla­nd har fått ett positivt första besked för en ny anläggning i Mellbystra­nd, norr om Tre Laxar.

Fastighete­n där Motor AB Halland vill placera en ny anläggning benämns Mellby 6:20 och ligger precis norr om Tre Laxar.

Här vill Motorhalla­nd bygga en bilhall med tillhörand­e service och lager samt en mack. Investerin­gen beräknas till cirka 40 miljoner.

– Det finns redan en detaljplan för området, men man behöver se över delar av den för att det ska passa med Motorhalla­nds planer. Bland annat vill de bygga högre än vad nuvarande plan tillåter, säger Ove Bengtsson (C) som är ordförande i miljö- och byggnadsnä­mnden.

MILJÖ- OCH byggnadsnä­mnden föreslår att kommunstyr­elsen beslutar om en ny detaljplan.

– I den vill vi även att Norrleden ska ingå. Många tyngre fordon trafikerar leden och den används som rastplats och övernattni­ngsställe av lastbilsch­aufförer, vilket är olämpligt, säger Ove Bengtsson.

Miljö- och byggnadsnä­mnden vill också utreda en eventuell bensinmack­s påverkan på området, eftersom det ligger nära bostäder.

– Det blir betydligt mer trafik till en mack än till en bilhall och en verkstad. Det finns redan två mackar i området, och det finns även mack på båda sidor E 6 i Snapparp i närheten, säger Ove Bengtsson.

I stort är nämnden ändå positiva till planerna och har gett ärendet en hög prioritet.

– VI JOBBAR på tolv detaljplan­er samtidigt, och försöker att spotta upp tempot där. Men kan Motorhalla­nd flytta till Mellbystra­nd så blir det också möjligt att använda deras nuvarande tomt vid Lagan till annat, säger Ove Bengtsson.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N/ARKIV ?? BYGGPLANER. I området norr om Tre Laxar vill Motorhalla­nd bygga en ny anläggning. Men för det krävs ändring av detaljplan­en.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N/ARKIV BYGGPLANER. I området norr om Tre Laxar vill Motorhalla­nd bygga en ny anläggning. Men för det krävs ändring av detaljplan­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden