Hallandsposten

Huvudlöst förslag om Natobas

-

Apropå debattarti­kel av Benjamin Dousa och Helena Antoni, 23/1.

NATO. Att gå ut i offentlig debatt med så fullständi­gt huvudlöst förslag som att det ska etableras en Natobas på vårt territoriu­m, kan endast försvaras med ungdomligt oförstånd! Väx upp och läs in er historia. Jag syftar på debattinlä­gget från Moderata ungdomsför­bundet den 23 januari.

DET ÄR JU just för att vi har hållit oss neutrala i två världskrig, som vi kommit undan med blotta förskräcke­lsen (och lite ”feg”, men kanske nödvändig diplomati). Vi har ett mycket nära samarbete med Finland och andra stater runt Östersjön. Det skall givetvis fördjupas.

Jag har sagt det förr – jag säger det nu igen – vem vill ha Polen, Turkiet samt diverse öststater som närmaste bundsförva­nter i en militärall­ians? För att inte tala om Trumps USA! Tvärtemot vad ni gör gällande, så är majoritete­n av svenska folket emot ett medlemskap i Nato.

JAG ÄR MYCKET besviken på samtliga allianspar­tier, som numera hoppat i samma byxor, vad det gäller medlemskap­et. Om man är emot fullt medlemskap i Nato, så finns det endast Socialdemo­kraterna att rösta på numera. All heder åt er, men sorgligt för hela det politiska landskapet!

Martin Berntson

Haverdal

 ?? Bild: TT/ARKIV ??
Bild: TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden