Hallandsposten

Bilar brann igen

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

För andra natten i rad brändes bilar i Laholm. Den här gången var det fem stycken i Lilla Tjärby.

För andra natten i rad sattes bilar i brand i Laholms kommun. Den här gången hände det på en parkering vid Hallarsväg­en i Lilla Tjärby.

– Vi försöker få in så många uppgifter från målsägare och vittnen som möjligt. Den som sett något får gärna höra av sig, vi behöver uppgifter, säger Christian Samdell som är utredare vid polisen i Laholm.

Natten till torsdagen förstördes fem bilar i en brand vid Violvägen i Laholm. Även vid branden på Hallarsväg­en i Lilla Tjärby var det fem bilar som antingen blev helt utbrända eller fick kraftiga skador.

POLISEN RUBRICERAR FALLEN som skadegörel­se genom brand.

– Vi utreder händelsern­a som två enskilda fall. Hittar vi en koppling mellan dem får vi gå vidare utifrån det, säger Christian Samdell.

Brotten är svåra att utreda. Båda har inträffat en bit efter klockan två på natten när få vittnen finns, och bevis tenderar att förintas i det våldsamma brandförlo­ppet.

–JUST NU HAR vi inga misstänkta, konstatera­r Christian Samdell som inte vill spekulera kring motivet.

Gärningsmä­nnen har satt fyr på en bil som i sin tur antänt dem som står runt omkring. På Violvägen antändes en BMW, på Hallarsväg­en en Porsche.

I båda fallen har det funnits risk att intilligga­nde garagebygg­nader skulle börja brinna.

–Det var en kraftig strålnings­värme och vi fick kyla garaget. Det var ett snabbt ingripande från räddningst­jänsten för att bryta händelsefö­rloppet, säger räddningsl­edare Michael Bengtsson. Helst hade han förstås sluppit. – Det är väldigt tråkigt att det ska hålla på så här, säger han.

 ??  ??
 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? TRIST SYN. Ännu en natt har bilar stuckits i brand. Fem bilägare vid Hallarsväg­en i Lilla Tjärby drabbades den här gången.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N TRIST SYN. Ännu en natt har bilar stuckits i brand. Fem bilägare vid Hallarsväg­en i Lilla Tjärby drabbades den här gången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden