Hallandsposten

Bystedt: ”Inte trott att det var så illa”

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Han har vunnit två Sm-guld med HK Drott. På fredagskvä­llen kom Martin Bystedt, 36, till träningen i en klubb som har begärts i konkurs. – Det var en liten chock, säger kantvetera­nen.

Spelarna i Drotts allsvenska damlag har ett match- och träningsfr­itt veckoslut (förutom några av de yngre, som förstärker F18-laget i ungdoms-sm i Stockholm).

För herrarna väntar en viktig hemmamatch mot H65 Höör i division 1 södra på lördagen. Drott har vaknat till rejält efter tung start och har kravlat sig över båda bottenstre­cken i tabellen.

DÅ KOM PÅ fredagsför­middagen nästa bakslag – utanför planen.

– Det har varit prat om ekonomin länge, men man har ändå inte trott att det var så illa, säger Martin Bystedt, som i vinter har gjort comeback i Drott efter två och ett halvt års uppehåll. Han fortsätter: – Det var en liten chock, och om man läser vad Roger (Wohlin, ordförande­n) skrev att man hade skickat in papper om en avbetalnin­gsplan och så hade de försvunnit på något sätt... Men det är inget vi kan göra något åt utan det är bara att köra på och så får vi se var det hamnar sedan. Du har varit med länge i Drott – vilken är din analys till varför det har

– Jag vet inte om jag ska dra det här och nu... men det känns som att på något sätt så har det skötts lite konstigt med pengarna och sånt, fördelats på fel saker kanske.

Vad tänker du på då?

– Nej, jag vet inte om jag vill uttala mig om det. Det får de som har haft hand om det stå för.

Hur har klubben skött sig gentemot er spelare?

– Nej, där har det väl inte varit några problem så. När det var löner så fick man lönerna i tid så det har de prioritera­t att sköta. Men det finns kanske andra saker man kan bli bättre på.

VÄNSTERNIA­N ANTON Andersson, 23, berättar att han läste om konkurshot­et på nätet när han satt och studerade.

– Det är plötsligt, men samtidigt inte jätteförvå­nande. Det har varit ekonomiska problem länge och någon gång måste det komma något negativt när det har varit mycket positivt med insamlinge­n och pengar och det börjar gå lite bra på planen. Det som var lite glädjande var att vi får fortsätta spela, säger han. Upplever du att styrelsen har varit öppen mot er spelare om hur läget är i föreningen?

– Ja, relativt i alla fall. Kommunikat­ionen kanske inte är superbra alltid, men samtidigt kanske inte de sitter på jättemycke­t informatio­n heller, som just i dag till exempel. Då kan de inte ge oss någon informatio­n heller.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden