Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Sju timmar i hästbuss från stallet till V75 i Kalmar tur och retur – ja, det kan bli en underbar tripp eller en resa i moll ...

Visst spelar fram- och motgångar en viktig roll här i livet även för oss som vigt livet åt travsport.

Jag kör Kendra Silvio (avd 5), Legoholm Zon (avd 6) och Zorn Brick (avd 7).

Till min förvåning såg jag att den skicklige experten Anders Nilsson tippat mig som vinnare i programmet bakom Legoholm Zon och Zorn Brick.

Om Anders får rätt blir det en skön resa hem.

Om Anders har fel och att det dessutom inte går så bra för Kendra Silvio, ja då blir det tunga mil ...

Okej, jag tror att ni förstår. Vi travtränar­e är ett härdat släkte och vi är van vid det mesta. Vi om några kan ta framgångar som motgångar, bara så att du vet.

En säker, en fräck spik

Hela trav-sverige kommer att singekstre­cka 10-årige Västerboon­thenews.

Han följer bilen, har toppform, distans och läget är plus – fast det viktigaste är att det finns ingen motståndar­e som kan sätta fart på racet!

Visst, jag kan ha fel. Men, i så fall; berätta för mig den häst som styrs upp i dödens och ger Västerboon­thenews en riktig bredsida första 700. Vem?

Wingait Erik är ett långskott, inte så att Stefan Perssons 5-åring skulle vara en oddsare utan mer för att hästen haft en del otur på slutet och att få skulle spika honom nu. Okej, jag gör det.

Två sjuor senast

Drygt 2200 kronor i vinst på mitt lilla V75-system senast, cirka 700 på stora.

Nu kan det bli mycket mer – om de springer min väg denna jackpot-omgång.

Propulsion är min vinnare i Prix d’amerique, fast jag räds Bold Eagle. Och, räkna inte bort Readly Express. Heltäckt? Ja.

”Årets häst” är ett skämt. Du kan rösta till 23 februari 2018 – fast vinner Propulsion eller Readly Express Prix d’amerique påverkar det dig medvetet/omedvetet i din röstning.

Gör om, gör rätt; det ska vara slutröstat samma år, inte året efter, och ”Årets häst” ska givetvis vara en svenskfödd häst!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden