Hallandsposten

Reservat fixas till efter arbete

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Tunga maskiner och fordon har orsakat djupa hålor på vägen ut till Haverdals naturreser­vat och stora hjulspår inne i reservatet. En del har redan åtgärdats, resten ska repareras i vår.

Arbetet med att rensa bort vresrosor och bergtall i reservatet börjar nå sitt slut. Men tunga maskiner och fordon som kört på den smala, asfalterad­e vägen till naturområd­et och även inne i reservatet har orsakat stora skador.

– Vägen var ganska dålig innan men har blivit mycket värre i vinter. Det har gått mycket tunga lastbilar och grävmaskin­er här, ibland i skytteltra­fik. Att det dessutom varit väldigt blött i markerna har gjort att skadorna blivit ännu värre, säger Mikael Larsson, naturvårds­handläggar­e på länsstyrel­sen.

INNE I RESERVATET har maskinerna kört upp djupa fåror. Dessa har redan slätats över så gott det går i nuläget och man har också rensat upp flisrester och grenar. Nu är det upp till naturen att återhämta sig.

– Kanske kommer vi att behöva fylla på med material på vissa delar av lederna, men det gör vi i så fall till våren när marken torkat upp lite, säger Björn Larsson, naturvårds­handläggar­e. Mikael Larsson tillägger: – Vissa kan säkert uppleva att det fortfarand­e ser lite illa ut, men snart kommer växtlighet­en att vandra in igen. Om något år kommer man nästan inte att se några spår alls.

Vägen ut till reservatet ska åtgärdas inom kort. Den är full av djupa hålor som på grund av allt regn fyllts med vatten vilket gör det svårt för bilisterna att uppskatta hur djupa de verkligen är.

– Vi funderar just nu på om vi ska fräsa bort asfalten den sista biten och i stället lägga grus. Vi tittar på lite olika alternativ men vi kommer att göra i ordning både vägen och p-platsen, säger Mikael Larsson och berättar att länsstyrel­sen håller på att ta in anbud på jobbet.

FÖRHOPPNIN­GEN ÄR ATT arbetena ska komma igång under mars eller april och stå klara före sommaren. Samtidigt finns också planer på att anlägga en vändplats för större fordon med släp.

– Vi har en ridled på gång i reservatet och då kommer hästtransp­orter att behöva köra in på vägen, säger Mikael Larsson.

Han tillägger att redan i veckan kommer parkerings­platsen att jämnas till något och man ska också försöka leda bort vattnet.

DET SOM I ÖVRIGT återstår när det gäller arbetena i reservatet är i stort sett bara en naturvårds­bränning som kommer att göras under april–maj.

– Efter den handlar det om att underhålla reservatet så att till exempel vresrosorn­a inte kommer tillbaka, säger Mikael Larsson.

 ?? Bild: CECILIA WELIN ?? FYLLDA FÅROR. Tunga fordon lämnade djupa hjulspår efter sig inne i reservatet. Dessa har jämnats ut så gott det går och nu ska naturen få återhämta sig, berättar Mikael Larsson och Björn Larsson, naturvårds­handläggar­e.
Bild: CECILIA WELIN FYLLDA FÅROR. Tunga fordon lämnade djupa hjulspår efter sig inne i reservatet. Dessa har jämnats ut så gott det går och nu ska naturen få återhämta sig, berättar Mikael Larsson och Björn Larsson, naturvårds­handläggar­e.
 ?? Bild: CECILIA WELIN ?? HÅL I VÄGEN. Vägen ut till reservatet bjuder på många obehagliga överraskni­ngar för bilföraren. Skadorna ska repareras under våren.
Bild: CECILIA WELIN HÅL I VÄGEN. Vägen ut till reservatet bjuder på många obehagliga överraskni­ngar för bilföraren. Skadorna ska repareras under våren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden