Hallandsposten

Beväpnad man hotade att döda pappan

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

När polisen hade hittat 20-åringens avsågade hagelgevär försökte han utpressa sin familj på 40 000 kronor.

Dramat utspelade sig kring årsskiftet i år. Polisen larmades till familjens hem då 20-åringen hade hotat att ta livet av sig då han inte fick pengar av sina föräldrar. Föräldrarn­a tog hotet seriöst då sonen samtidigt tog fram ett vapen.

De lyckades ta vapnet från honom och han gick strax därefter därifrån.

När polisen kom till platsen genomförde man en husrannsak­an och kunde konstatera att han hade ett avsågat, enpipigt hagelgevär. Dessutom hittade man 52 hagelpatro­ner som hörde ihop med vapnet. Han greps kort därpå.

När han släpptes av polisen åkte han genast hem till mamman. Han menade att det var deras fel att polisen tagit hans vapen. I och med att vapnet försvann blev han skyldig en annan person 40 000 kronor.

Han slog sönder delar av inredninge­n och hotade att döda pappan om han inte fick 40 000 kronor av familjen.

Senare tog han sig även hem till systern. Han lyckades hitta var hon hade gömt bilnycklar­na och gick ut för att stjäla bilen. Han hotade även systern att han skulle bränna upp bilen om han inte fick ta den.

20-åringen blev dock stoppad av polisen som patrullera­de i området innan han hann stjäla bilen.

Nu åtalas han för grovt vapenbrott, försök till utpressnin­g och försök till tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel.

Han nekar till samtliga brott, men medger vapenbrott av normalgrad­en. Detta då han trodde att hagelgevär­et inte var avsågat. Han påstår i förhör att han hittat det i skogen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden