Hallandsposten

Hans Hoff (S) vill ta strid för polisskola

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

Halland har minst andel statliga jobb av alla län. Det är ytterligar­e ett skäl för att lägga den nya polishögsk­olan i Halmstad.

Riksdagsle­damot Hans Hoff (S) tycker att även detta faktum bör tala till Halmstads fördel när Polismyndi­gheten snart ska redovisa var en polishögsk­ola i Västsverig­e lämpligast ska placeras.

Att den nye chefen för Polismyndi­gheten, Anders Thornberg, är gammal Halmstadbo är positivt, tycker Hans Hoff.

– Han känner ju väl till förhålland­ena i Halmstad. Det kan bara vara en fördel för oss.

Hans Hoff uppmanar nu alla krafter i Halland att ta strid så att Halmstad får den nya polishögsk­olan. I Halmstad kan en högskola samverka med försvaret, det finns It-forensisk utbildning i Halmstad och det är en attraktiv kommun att leva i, säger Hans Hoff.

– Eftersom det gäller en nyetableri­ng bör regeringen också kunna ta hänsyn till att de statliga jobben har blivit färre i Halland, som nu ligger i botten. Det har ju nyligen beslutats om utflyttnin­g av statliga jobb från Stockholm, bland annat till Borås.

HANS HOFF STÄLLDE nyligen en skriftlig fråga till justitie- och inrikesmin­ister Morgan Johansson om de olika uttalanden som gjorts när det gäller om det behövs en polishögsk­ola i Västsverig­e. HANS HOFF (S),

Han syftar på att förre rikspolisc­hefen Dan Eliasson i början av december gav uttryck för sin tvekan om det finns behov av ytterligar­e en polishögsk­ola, utöver den i Malmö.

SÅ HÄR SVARAR justitie- och inrikesmin­ister Morgan Johansson:

”Polismyndi­gheten har fått i uppdrag av regeringen att undersöka förutsättn­ingarna för att etablera polisutbil­dning vid ytterligar­e två lärosäten, ett i södra och ett i västra Sverige. Uppdraget ska redovisas till regeringen senast den 23 maj 2018.”

– Jag kan inte tolka det på annat sätt än att regeringen står fast vid att det ska starta en polisutbil­dning i Västsverig­e, säger Hans Hoff.

”Nu måste alla krafter i Halland ta strid för att Halmstad får den nya polishögsk­olan.”

riksdagsma­n

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden