Hallandsposten

Flera nya namn på M-lista

- CARINA NILSSON

Thomas Jönsson, Cecilia Roos och Roland Norrman. Det är de tre toppnamnen på moderatern­as nominering­skommittés förslag till kommunlist­a.

Moderatern­as nominering­skommitté har nu tagit fram sitt förslag på kandidater till kommunvale­t 2018.

– Många medlemmar har försvunnit av olika skäl. Vi har haft dödsfall och ett par har uteslutits. Elisabet Babic som tidigare toppade listan har meddelat att hon inte ställer upp i kommunvale­t, säger Christer Jonsson som är ordförande i nominering­skommittén.

Av samma anledning finns det flera nya namn på listan.

– Vi har fått in tre unga och mycket duktiga killar. Sten Candell finns på 6:e plats, Måns Kristianss­on på 13:e och Alexander Golgeson på 19:e plats, säger Christer Jonsson och fortsätter:

– Vi har också för första gången fått med utlandsföd­da på listan. På fjärde plats har vi Maryam Barkadehi som är ganska nyinflytta­d, men en rutinerad politiker.

På listan finns fler män än kvinnor.

– Vi skulle gärna se en jämnare könsfördel­ning men vi har tagit med alla kvinnor som vill kandidera, säger Christer Jonsson.

Han är också nöjd med att de fått en bättre spridning av kandidater från kommunens olika orter, och att de sänkt medelålder­n.

Den 22 februari ska partiets nominering­sstämma fastställa listan.

–Det kan såklart komma förändring­ar då, det är stämman som väljer den lista vi ska gå till val på, säger Christer Jonsson.

Han vill också betona att partiet nu har lagt de interna stridighet­erna bakom sig.

– Nu är vi ett enigt parti, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden