Hallandsposten

Janne Andersson fyllde aulan

- JONATAN GERNES

– Gör ditt bästa. Skyll inte på andra. Putta in energi. Gör andra människor bra. Så tog förbundska­pten Janne Andersson sitt herrlandsl­ag till fotbollsvm. Så predikade han ledarskap i Laholm.

Att ingen är profet i sitt eget land är Janne Andersson ett levande motbevis på.

– Jag är inte från Laholm egentligen, det är väl därför de gillar mig, skämtade den tidigare Lfk-tränaren och Halmstadbo­n när han i torsdags gjorde ett nytt fullsatt framträdan­de i Laholm.

ÖVER 300 PERSONER satt i publiken på Campus Laholm och lyssnade när förbundska­ptenen pratade om grunderna i sitt ledarskap och hur man ska vara mot varandra för att jobba bra tillsamman­s. Fler hade kommit om bara aulan varit större.

–Mycket av det här blev jag präglad av under mina Laholmsår här och i min moderklubb Alets IK. Jag är väldigt mycket likadan fortfarand­e, sade Janne Andersson på en improviser­ad pressträff.

Han konstatera­de, mer ödmjukt än det låter, att han förra året ”fick mer utrymme i medierna än alla partiledar­e tillsamman­s”.

– Jag har ett jobb som är fascineran­de. Man säger att det är Sveriges mest utsatta jobb såtillvida att jag är den som folk kanske har mest åsikter om, men jag känner mig väldigt outsatt och välkommen över allt.

Kvällen arrangerad­es av Laholms fotbollskl­ubb och Laholms sparbank, som bjudit in föreningar med sponsoravt­al i banken.

EN AV DE förväntans­fulla var Stefan Larsson, tränare för LFK:S P03.

– Jag har haft Janne som tränare och jobbat med honom som naprapat. Men jag lär mig nog mer av honom nu än då, sade han.

 ?? Bild: JONATAN GERNES ?? POPULÄR. Förbundska­pten Janne Andersson kom till Laholm för att prata om ledarskap på temat ”En för alla, alla för en”.
Bild: JONATAN GERNES POPULÄR. Förbundska­pten Janne Andersson kom till Laholm för att prata om ledarskap på temat ”En för alla, alla för en”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden