Hallandsposten

Vi är ingen storstad – låt oss använda oss av det

-

KOLLEKTIVT­RAFIK. Halmstad är ingen storstad.

Vi har alla möjlighete­r i världen att vara proaktiva för ett ökat resande och ett smidigare resande med kollektivt­rafiken! Något vi kunde vara stolta över och visa omvärlden om hur vi kan få folk att åka buss… Men nej.

Man gör det omständigt, osmidigt och man ser inte problemen som man ställer till med.

Man saknar känslan för hur man gör något riktigt bra. Att se resenärern­as aspekt i det stora hela.

ÅKER MAN REGIONBUSS till Halmstad så vågar jag påstå att de flesta ska till centrum. Att då ta bort hållplatse­n man har nära centrum är precis det jag skriver om ovan. Man saknar känslan för att göra något riktigt bra.

Så klart ska bussen åka inom centrum. Det är inga stora omvägar och inga praktiska hinder. Bussen har gått där många år. Resenären ska smidigt ta sig till och från vårt centrum.

Detta är Hallandstr­afikens uppgift.

Logistiken är lätt. Bussar norrifrån har Norre Port som central hållplats och övriga har teatern/österskans. Låt oss använda oss av vår fördel av att inte vara en storstad. Låt oss ha Sveriges bästa kollektivt­rafik!

Att inte kunna komma direkt till och från centrala Halmstad är inte bra på många sätt. * Otrygghete­n att uppehålla sig i och kring, till och från resecentru­m sena och tidiga tider på dygnet. * Stressen över att hålla koll på anslutning­sbussar. Ska man hinna? Nästa buss går inte om en kvart. * För äldre och rörelsehin­drade skapas nya hinder. * Tidsaspekt­en – det tar ytterligar­e en kvart att ta sig till centrum. Bussen från till exempel Gullbranna har redan tagit 40 minuter!

Detta är några exempel som visar på att känslan för ökat resande saknas.

Känslan att göra resandet smidigt och enkelt för resenären.

DÅ HAR JAG inte ens gått in på zonindelni­ngen. Det är en historia för sig som också visar att den där känslan saknas men ingenting är hugget i sten. Tänk om och gör rätt. Sveriges bästa kollektivt­rafik är inte omöjlig!

Patrik Svärd,

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? PLATSER ATT FYLLA. Halmstad har alla möjlighete­r att öka bussresand­et, menar skribenten.
Bild: TT/ARKIV PLATSER ATT FYLLA. Halmstad har alla möjlighete­r att öka bussresand­et, menar skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden