Hallandsposten

Vi är väldigt oroliga för sjukvården­s utveckling

-

SJUKVÅRD. Ibland måste man ställa sig frågan om saker och ting blir bättre eller sämre. För oss Kristdemok­rater är vi väldigt oroliga för sjukvården­s utveckling i Sverige. Vi får allt längre köer i landet efter att man har tagit bort kömiljarde­n och pressen på landstinge­n att jobba med att minska köerna har försvunnit.

VI SER ATT sjukvården inte har en optimal utveckling då det gäller digitalise­ring, personalan­vändning och organisati­on.

Vi måste alltid utgå från den enskilda människan och vi förväntar oss att när vi blir sjuka ska vi få snabb vård och den bästa vården. I dagens Sverige så kan vi inte räkna med detta. Det är stora skillnader över landet hur fort du får vård och organisato­riskt hämmas vi att få den mest optimala så fort som möjligt.

VI KRISTDEMOK­RATER tror inte att pengar löser allt utan det är hur man satsar pengarna, vilka kvalitetsk­rav man ställer och hur vi organisera­r oss.

* Inför kömiljarde­n som sätter press på region/ landsting.

* Organisera om sjukhusvår­den så att staten tar ett betydligt större ansvar för att det ska bli optimalt över hela landet. Landstinge­n har spelat ut sin roll som organisati­on och den måste förändras för att vi ska klara framtidens utmaningar.

Larry Söder (KD) * Bifoga namn, adress och telefonnum­mer när du skriver en insändare till Hp-läsaren.

* Du får skriva under signatur, men inte om du kritiserar en namngiven person.

* Max längd på texten är 2000 tecken, inklusive mellanslag, men skriv gärna kortare än så.

* Kön till Hp-läsaren är lång, så vi garanterar inte att allt kommer med. Kortare texter prioritera­s, liksom skribenter som skriver under eget namn.

Riksdagsle­damot

Skriv till Hp-läsaren!

 ?? Bild: TT/ARKIV ??
Bild: TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden