Hallandsposten

Per Kågström byter stol – blir familjered­aktör

- SARA ÖSTER

Per Kågström, som under många år lett kultursido­rna framåt på HP, väljer nu att sluta som kulturreda­ktör. Istället tar han sig an jobbet som familjered­aktör.

Hallå Per, du började på Hallandspo­sten 1989 och har jobbat inom kultur och nöje i 23 år. Hur känns det att gå vidare?

- Bra. Det har så klart varit roligt med kulturen under dessa år men det är samtidigt fantastisk­t att få chansen till nya utmaningar vid en ålder av 63 år.

Hur kommer det sig att du blev kulturreda­ktör från första början?

- Jag började på Hallandspo­sten som redigerare men efter några år gick jag över till kulturen. Det är ett ämne jag brinner för.

Tar du med dig något extra starkt minne från åren som har gått?

- Oj, oj, oj, det var en svår fråga. Nej, vet du vad Sara, jag kan inte välja något specifikt. Men att jobba med kultur och nöje är kul, det kommer du också att märka.

Men du, nu är du alltså familjered­aktör. Hur kommer det sig?

- Den tidigare redaktören Ullami Nyhuus gick i pension 31 januari, och jag sökte den lediga tjänsten. Det ger mig några år med nya uppgifter, innan jag också faller för åldersstre­cket.

Vad ser du mest fram emot som familjered­aktör?

- Jag ska försöka hitta människor med intressant­a öden, som har gått igenom både problem och glädje. Det ska bli spännande att få höra om människors liv. Fotnot. Per Kågström intervjuar Sara Öster – som alltså är vår nya nöjesrepor­ter – på kultur- och nöjessidan.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? NYTT UPPDRAG. Per Kågström har jobbat med kultur och nöje i 23 år - nu ser han fram emot att bli HP:S familjered­aktör.
Bild: JARI VÄLITALO NYTT UPPDRAG. Per Kågström har jobbat med kultur och nöje i 23 år - nu ser han fram emot att bli HP:S familjered­aktör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden