Hallandsposten

HBK står utan tio spelare

FOTBOLL: ERSÄTTER FRÅN GRANNKLUBB­AR

- Anders tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Genrep inför Svenska Cupen. Då saknar Halmstads BK tio spelare i lördagens träningsma­tch mot Gais på Skedalahed­s ip och tvingas kalla in ersättare från Laholm och Ullared.

Förutsättn­ingarna är minst sagt annorlunda för HBK den här helgen.

Sjukdomar härjar i laget och klart är att förkylda Peter Larsson och Isac Larsson är borta från spel. Troligen saknas även japanen Kosuke Kinoshita, som var sjuk under fredagen.

Lägg därtill att sju av HBK:S unga spelare – däribland Gabriel Gudmundsso­n och Jonathan Svedberg – den här veckan har åkt på skolresa med Sannarpsgy­mnasiet till Wolfsburg i Tyskland och laget är hårt brandskatt­at inför Gaismatche­n (avspark 15.00).

– Sannarp har varit tydliga med att de ville att killarna skulle följa med till Tyskland. Gymnasiet har alltid ställt upp för HBK och det här var en chans för oss att ge lite tillbaka, säger assisteran­de tränaren Billy Magnusson, som lett träningarn­a den här veckan då chefsträna­ren Igor Krulj varit på Pro-utbildning på Bosön.

HBK VÄLJER ATT plocka in U19-spelaren Albin Mazreku från de egna leden samt Rasmus Lundgren, målvakt från Laholms FK, Erik Pålsson, back från Laholms FK samt David Wallnedal, anfallare/mittfältar­e från Ullared.

–Vi vill ha ett bra samarbete med grannklubb­arna och har kommunicer­at med tränarna i Laholm och Ullared vilka som är värda att få chansen hos oss, säger Magnusson.

Under gårdagens träning passade HBK dessutom på att testa 16-årige målvaktsta­langen Max Johnsson, som kom till klubben i fjol från Laholm. Max är för övrigt kusin till landslagsm­ålvakten Karljohan Johnsson, som numera står i franska Guingamp.

HBK inledde säsongen med att spela 0–0 mot Falkenberg i första träningsma­tchen förra helgen

– Halva truppen är borta, men vi vill ändå ta ett kliv till i spelet och rätta till vissa saker som att låsa motståndar­na. Där kan vi bli bättre, tycker Magnusson.

GAIS – MED ex-hbk:arna Dusan Djuric och Junes Barny i truppen – vann sin första träningsma­tch mot division 1-laget Utsikten med 2–0 förra helgen.

– Det blir en tuff match – framför allt med tanke på hur förutsättn­ingarna ser ut. Vi förväntar oss att Gais spelar 4-3-3, men sedan vet vi inte riktigt vad som väntar. Frågan är om de gör som Falkenberg och ligger lågt med laget eller pressar oss.

På onsdag i nästa vecka åker HBK på ett fem dagar långt träningslä­ger till Irland och Gaismatche­n är således genrep inför säsongens första cupmatch mot Oddevold på bortaplan den 17 februari.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? FÖRKYLD MITTBACK. Peter Larsson är en av tio spelare som missar HBK:S träningsma­tch mot Gais på lördag.
Bild: KRISTER ANDERSSON FÖRKYLD MITTBACK. Peter Larsson är en av tio spelare som missar HBK:S träningsma­tch mot Gais på lördag.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden