Hallandsposten

Vinden ställde till problem för Julia Engström

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Hård vind gjorde den andra dagens spel besvärligt i Oates Vic Open utanför Melbourne. Ringenäsgo­lfaren Julia Engström gick fem över par och rasade från nionde till delad 45:e plats.

Men det viktiga var att 16-åringen klarade cuten för första gången på Europatour­en.

– Jag har gjort det på undertoure­n till LET tidigare, men inte på någon av de största tourtävlin­garna så det var kul, säger Julia Engström.

Halmstadtj­ejen, som inledde med -2 första dagen, mäktade bara med en birdie under andra rundan och efter fyra bogeys samt en dubbelboge­y på sjunde hålet blev slutresult­atet 78 slag, fem över par.

– JAG GJORDE ett dåligt slag (på sjunde hålet) som en kastvind tog och därefter en chip som var för hård. Bollen var nära att gå i, men rullade av green på andra sidan, då flaggan stod väldigt nära kanten. En klantig chip som jag blev för aggressiv på, förklarar Engström och fortsätter:

– Det är klart att jag började tänka lite när jag gjorde bogeys och sedan dubbeln, men jag visste att det var riktigt tufft där ute på banan och att allt kunde hända. Det var svårt att spekulera kring cuten, men lite tänkte jag på det.

Svenskorna Jenny Haglund och Caroline Hedwall bemästrade dock blåsten på ett bra sätt och ligger på delad andra plats efter varsin 69rond. Duon är tre slag efter ledande Minjee Lee, Australien, på -9.

Engström var självkriti­sk efter fredagens spel.

– JAG SLOG inte bollen lika bra som i torsdags och gav mig själv väldigt svåra lägen. Det blåste helt galet mycket och då blev det svårt när man inte slog bollen så bra, men jag räddade mig med att jag fick i några puttar.

– Nu är det bara att fortsätta att köra på. Det är en cut till på lördag som går vid topp 30 för att vi spelar med killarna och arrangörer­na vill minska startfälte­t. Men alla som klarade den här cuten får ranking och prispengar, så jag ska göra mitt bästa och hoppas på lite birdies i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden