Hallandsposten

Drott och Hammers i tv-rutan i helgen

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Hp-tv sänder dubbelt i helgen. Först Drotts damallsven­ska match mot Bjurslätt/torslanda på lördag och sedan halländska hockeyderb­yt mellan Halmstad Hammers och Hanhals på söndag.

För båda lagen är det viktiga poäng som står på spel.

Drotts damer tog en imponerand­e seger senast mot Skånela för två veckor sedan och jagar nu en ny vinst på hemmaplan när Bjurslätt/ Torslanda kommer på besök till Halmstad arena.

DROTT LIGGER UNDER kvalstreck­et och behöver två poäng för att ta sig upp över detsamma.

– Vi har haft ledigt ett par veckor och tittat på lite från EM, där vi har försökt lära oss ett snabbare kontringss­pel, säger Thomas Sivertsson, tränare i Drott. * Lördag 3/2: Drott mot Bjurslätt/ Torslanda i damallsven­skan i handboll. Hp-tv börjar sända kl. 14.50. Matchstart 15.00. * Söndag 4/2: Halmstad Hammers möter Hanhals i Hockeyetta­n vår södra. Hp-tv börjar sända 15.50. Matchstart 16.00.

Det är något han hoppas utnyttja mot skyttestar­ka Bjurslätt/torslanda.

– DE SPELAR snabbt med ett lågt 5–1-försvar, men har haft det lite tuffare nu efter en stark höst. Torslanda fick storstryk mot Kungälv och förlorade sedan även mot bottenlage­t AIK, säger Sivertsson.

Olivia Eriksson har feber och missar helgens match. Hon ersätts av Evelina Andersson.

25 timmar senare ska Hammers sedan försöka ta en ny trepoängar­e i jakten på Tranås i Hockeyetta­n vår södra. Men derby är derby och då kan allt hända.

– Det är bara att jaga vidare och göra vårt jobb. Det är inte så mycket annat vi kan göra. Det är bara segrar som gäller, konstatera­r Fredrik ”Fredda” Johansson, tränare i Hammers.

ALLA ÄR FRISKA och krya vilket gör att Johansson kan ställa fyra femmor på isen.

– Vi har åtta raka matcher utan förlust vid full tid och det är en styrka i sig. Men vi har också tagit kliv i både boxplay och powerplay och det är oerhört viktigt att veta när vi nu närmar oss avgörande matcher.

En sak vill ”Fredda” dock ändra på.

– Ja, jag vill att vi startar matcherna bättre och inte står på hälarna. Vi måste äga matcherna från början.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? Det blir både Drott med Cecilia Patriksson och Hammers med Martin Pärna i Hp-tv i helgen.
Bild: JOHAN PERSSON Det blir både Drott med Cecilia Patriksson och Hammers med Martin Pärna i Hp-tv i helgen.
 ??  ?? DUBBELT UPP.
DUBBELT UPP.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden