Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Det går inte att inleda veckans snack utan att tala om Prix d’amerique. Visst var det en härlig känsla att se Readly Express vinna på det formidabla sätt han gjorde.

Det är bara att gratulera kretsen kring hästen med tränaren Timo Nurmos i spetsen. Både ägarna och Björn Goop som fick chansen att köra är förstås också de värda stora gratulatio­ner efter segern.

Det var ett riktigt vasst upplopp vi fick se och det sätt som Readly Express kontrade på var imponerand­e. Ett tag såg det ut som de två senaste årens vinnare, Bold Eagle, var på väg att koppla greppet.

Bakom de här två gjorde Daniel Redéns Propulsion ett bra lopp som trea. Det blev lite fel för hans del när han fick tryck av starke Bird Parker och det var säkert rätt beslut att släppa spets.

När det gäller Readly Express så såg jag att han blev inbjuden till Elitloppet och det är klart att han ska vara med i det loppet i maj.

Ett klokt beslut

På tal om Elitloppet såg jag att nye sportchefe­n på Solvalla, Anders Malmrot, kom med en nyhet inför årets lopp.

Han har tagit beslutet att det ska vara 16 ekipage till Elitloppet där ingen kusk kan vara med i bägge försöken för att sedan ha möjlighete­r att välja häst inför finalen. Det tycker jag är ett bra initiativ från den nye sportchefe­n.

Bra pengar i lördags

I V75-omgången på Kalmar i lördags blev det sju rätt på både det lilla och det stora systemet. På det lilla blev det ett plus på 3163 kronor och på det stora blev det 2780 kronor på pluskontot och det får man förstås vara nöjd med. Extra roligt är det att det var andra veckan i rad som jag lyckades pricka in sju rätt.

Den här veckan väljer jag att gardera segermaski­nen Southwind Feji (V75-7) då jag tycker att jag har ett par spikar som känns ännu mer säkra.

De jag väljer att singelstre­cka blir Robert Berghs Tudor Kronos (V75-1) och Timo Nurmos Zenit Brick (V75-3) som bägge har på papperet mycket bra uppgifter framför sig som de bör fixa.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden