Hallandsposten

Hiphop-legendaren Ken Ring till Teatern

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”Det blir nog den första konserten som min pappa kommer på, den första riktiga konserten liksom.”

KEN RING

Efter fjolårets turné ”En akustisk upplevelse” är Ken Ring ute på banan igen. På tisdag, den 6 februari, kommer han till Halmstads teater med konserten ”En musikalisk upplevelse”. – Spelningen i Halmstad kommer att bli den mest absurda någonsin, säger han.

Turnén hade premiär den 8 december i Karlstad, och på tisdag kommer Ken Ring alltså till Halmstad. Tidigare har han oftast spelat på festivaler och nattklubba­r, men nu blir det något helt annat.

– Efter min akustiska turné förra året märkte jag att publiken verkligen tog åt sig av mina texter. Plötsligt betydde de något, vilket är extremt fint. Publiken lyssnar när jag pratar och alla blir väldigt berörda – såklart jag också, säger han.

KEN RING BESKRIVER turnén som den största i sin karriär, och det är han själv som bokat upp alla spelningar runt om i landet.

– Efter fjolårets turné kände jag att jag ville besöka fler städer. Så jag tog fram en Sverigekar­ta och tittade efter alla städer från norr till söder och bokade upp spelningar­na själv. Och jag är så sjukt glad att jag gjorde det.

Och nästa vecka är det alltså dags för rapparen från Hässelby att ta sig an Halmstads teater. Ken Ring har familj i Halmstad, bland annat bor hans pappa här. Ken berättar att deras relation inte varit den bästa under hans uppväxt, men den har blivit bättre på senare år.

– Pappa och jag hade aldrig en riktig far och son-relation, vi har aldrig varit riktigt nära men det har blivit bättre efter att jag fick egna barn. Men jag beskriver min ensamhet och vår relation i texterna, och spelningen i Halmstad kommer att bli den mest absurda någonsin, säger han. Varför?

– Det blir nog den första konserten som min pappa kommer på, den första riktiga konserten liksom. Förr har jag ju spelat på nattklubba­r och varit DJ, men nu blir det mer naket. När jag väl ser honom i publiken kommer jag att bli sjukt berörd. Jag känner mig faktiskt nervös, dels för att min svenska familj kommer att vara på plats, dels för att Teatern är så stor och tar in så många i publiken.

KEN ARBETAR JUST NU på sitt andra akustiska album som heter ”Musiken”. Planen var att albumet skulle ha varit klart till turnén.

– Men det blev mycket jobb i och med att jag drog ut nu. Men jag är klar med tre, fyra låtar ungefär. Tanken är att det blir klart i slutet av året i stället – eller början av 2019.

– Det är verkligen sjukt för jag får dagligen 20 till 30 mail där folk beskriver hur de har upplevt konserten. Jag har inte fått ett enda mail där det står att det varit dåligt eller att det suger. Vissa beskriver att mina texter har hjälpt dem på vägen om de varit med om något fruktansvä­rt. Det är så otroligt vackert att man kan hjälpa folk på det här sättet.

 ?? Bild: STAFFAN CLAESSON/TT ?? JOBBAR PÅ NY SKIVA. Planen är att Ken ska släppa sin andra akustiska skiva ”Musiken” i slutet av året.
Bild: STAFFAN CLAESSON/TT JOBBAR PÅ NY SKIVA. Planen är att Ken ska släppa sin andra akustiska skiva ”Musiken” i slutet av året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden